PočetnaDijasporaUz Muju i Ajšu u Luxemburgu je bilo baš veselo: Isanović spreman za Bihać, Ajša „trči“ u Sarajevo dečku u zagrljaj

Uz Muju i Ajšu u Luxemburgu je bilo baš veselo: Isanović spreman za Bihać, Ajša „trči“ u Sarajevo dečku u zagrljaj

U organizaciji Bošnjačko-kosovskog udruženja „Vitomirica“ iz Luxemburga održana je muzička večer na kojoj su se kao gosti pojavili istaknuti bh. pjevač narodne muzike Mujo Isanović i jedna od najmlađih i najtalentovanijih pjevačica, Sarajka Ajša Kapetanović.

Muzička pratnja za njih dvoje bili su klavijaturista Beno Odobašić i gitarista Kemal Kemo Suljagić.

Domaćini su se potrudili da se svaki gost osjeća lijepo i ugodno, a Mujo i Ajša da svaki gost dođe na svoje, barem što se pjesme tiče.

-Ja sam već par puta pjevao za ovo udruženje i moram da kažem da su oduvijek bili odlični domaćini, pa je to tako i ovog puta bilo – rekao nam je Isanović.

Mujo se već uveliko priprema za ovogodišnji muzički festival u Bihaću, a ove godine predstavit će se duetskom pjesmom sa pjevačicom Lejlom Leki.

Ajša nam je otkrila, da poslije Luxemburga na nekoliko dana odlazi za Sarajevo, a tamo se će sa dečkom Adijem i užim krugom prijatelja, proslaviti svoj rođendan, a onda se opet vraća u Njemačku gdje je očekuje još par nastupa prije ljetnjeg odmora,a koje joj dogovorio njen menadžer Hilmo Peljto.

-Sa Hilmom imam zaista odličnu, fer i korektnu saradnju i stvarno sam mu zahvlana za sve što čini za mene. Ja ću se nakon ljeta više posvetiti karijeri, a na jesen planiram objaviti i novu pjesmu- otkrila nam je ova lijepa, mlada i talentirana pjevačica.

Bato Šišić

 

 

Podijeli

Pratite nas:
Kemal Malovčić rad
Halid Bešlić sarad