PočetnaDijasporaVIDEO: Ramazansko druženje u Offenbachu: Članovi BKC uz bosansku sofru okupili prijatelje, članovi hora „Đulistan“ džematlijama i gostima izmamili suze na lice

VIDEO: Ramazansko druženje u Offenbachu: Članovi BKC uz bosansku sofru okupili prijatelje, članovi hora „Đulistan“ džematlijama i gostima izmamili suze na lice

Bosanski kulturni centar u njemačkom gradu Offenbachu organizirao je iftar za sve džematlije, prijatelje džemata, a kao goste pozvali su predstavnike grada Ofenbaha i predstavnike Generalnog konzulata BiH u Frankfurtu.

Ispred grada bili su bračni par Heinemann i Luiđi Massala, a GK BiH predstavljao je konzul Almir Hasanović. S njim je došla njegova supruga Jasmina, kćerka Nađa i sin Dani.

Efendije Sejdović i Zukić sa džematlijom

Sekretar BKC-a Ismet Velagić sa ostalim članovima odbora kao i sa članovima džemata bio je odličan domaćin, a hanume BKC-a i ovaj put su se potrudile da se na sofri nađu bh. kulinarski specijaliteti, od sarme do kolača. Na kraju se popila i prava bosanska kahva.

Bračni par Heinemann,Luiđi Mussala, Fadil Junuzović i Ismet Velagić

Imam džemata, mladi efendija Belmin Jusufpašić, poselamio je sve prisutne, a posebno je sa ponosom govorio i džematskom horu “Đulistan“ koji je osnovan prije samo mjesec dana, ali su tu večer pokazali svu svoju profesionalnost tako što su svojim nastupom izmamili suze na oči mnogobrojnim džematlijama.

Emotivno obraćanje imama Belmina Jusufpašića

Konzul Hasanović sa porodicom

Hanume BKC-a se potrudle za bogatu sofru

Između ostalih tu večer na iftaru u BKC-u Offenbach bio je Šefket Zukić iz džemata Mainz, Kemal efendija Sejdović iz Frankfurta, bh. biznismen Fadil Junuzović…

Horska sekcija džemata

Za 31. maj i 27. noć ramazana, ovaj Bosanski kulturni centar priprema još jedan zajednički iftar, a na kome će se kao gost pojaviti gradonačelnik grada Offenbacha.

 

 

Bato Šišić

Podijeli

Pratite nas:
Najljepše je kad do
Adnan Ćatić ostaje