PočetnaAktuelnoVojvotkinja Meghan Markle kuhala s muslimankama zapadnog Londona

Vojvotkinja Meghan Markle kuhala s muslimankama zapadnog Londona

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle otišla je u tajnu posjetu džamiji u zapadnom Londonu gdje je kuhala sa žrtvama Grenfell Towera koje su preživjele užasni požar koji je usmrtio 72 osobe, prenosi Daily Mail.

Naime, požar se desio za vrijeme mjeseca ramazana 2017. godine, a muslimani koji su ustali na sehur spasili su ljudske živote .

Vojvotkinja je kazala kako se odmah osjećala povezano sa kuharima u kulturnom centru Al Manaar, koju je prvi put posjetila u januaru. Nakon toga lijepa vojvotkinja je nekoliko puta tajno posjetila ovo mjesto kako bi upoznala volontere i saznala više o njihovom radu.

-Odmah sam se osjećala povezano s kuhinjom u ovoj zajednici. To je mjesto gdje se žene smiju, tuguju, plaču i kuhaju zajedno – napisala je Meghan.

-Povezivanje kulturnih identita pod zajedničkim krovom stvara osjećaj normalnosti i zajedništva i to u svom najjednostavnijem obliku – univerzalnoj potrebi povezivanja i komuniciranja kroz hranu. Njom možemo iskazati i sreću i tugu – napisala je Meghan.

Pratite nas:
Ovo je sin Dine Merl
Lepa Brena u bolnici