PočetnaDijasporaZabava džemata iz njemačkog grada Sarbrikena: Aldini Bajić djevojčica uzela tašnu, Haris Kulović otkrio zašto je propao Hankin i njegov odlazak u Ameriku

Zabava džemata iz njemačkog grada Sarbrikena: Aldini Bajić djevojčica uzela tašnu, Haris Kulović otkrio zašto je propao Hankin i njegov odlazak u Ameriku

BKZ/ džemat iz njemačkog grada Sarbrikena organizirao je februarsku zabavu, a povodom kupovine vlastitih prostorija. Prema riječima Izeta efendije Bašića radi se o prostoru veličine od oko 700 kvadratnih metara ,a platili su ga nešto više od 300.000 eura.

Reud,Ramo i Sadik

Zbog toga, kako nam je rekao predsjednik džemata Samir Mašinović, odlučili su da se malo opuste i da sa džematlijama provedu jednu lijepu i ugodnu noć.

Kemo, Buza, Aldina, Cigura i Haris

U muzičkom dijelu programa nastupalo je dvoje izuzetno talentiranih pjevača iz BiH Haris Kulović iz Kaknja i Aldina Bajić iz Zenice. Njih dvoje pjevali su uz vrshunske muzičare, gitaristu Kemala Suljagića, harmonikača Almira Buzu te uz jednog od najboljih bh. klavijaturista Adisa Ciguru.

Kulovic sa fanovima

Nedžad,Elfa, Edin,Zehra, Safa i Elvisa

Posebno je bio zanimljiv susret petogodišnje Jahije sa Aldinom, a kako nam Aldina reče prvi put ju je upoznala kada je Jahija imala dvije godine. S obzirom na to da je Aldina imala istu tašnu kao i mama njene mala prijateljica, Jahija je uzela Aldininu tašnu i nije ju je htjela dati dok se ne uvjeri da to nije tašna njene mame.

Haris Kulović nam je otkrio da od odlaska za Ameriku sa Hankom Paldum nema ništa jer ni on ni Hanka nisu dobili ulazne vize za tu zemlju.

Izet ef. Bašić i Samir Mašinović

-Nisu  je prvi put dobili ni Enes Begović ni Šerif Konjević, ali oni su ponovno aplicirali i dobili su je. Ali mi smo odustali jer mart je u Americi najbolji za posao, pa čekat ćemo narednu godinu – rekao nam je Kulović.

Aldinasa djevojčicom Jahijom

Sa Aldinom Bajić vrijeme je u razgovoru provodila i efendinica Envera Bašić jer i jedna i druga su iz Zenice.

Haris Kulović se podsjetio sa sjetom i tugom na Šabana Šaulića i rekao nam je kako je u takmičenju uvijek pjevao njegove pjesme i da je od Šabana uvijek dobivao vrhunske komentare.

Aldina i Envera: Ugodno druženje

Džemtlije Reuf Krupić, Ramo Raković,Sadik Okanović, Nedžad, Elfa, Edin, Zehra, Safa, Elvisa… potrudli su se da svaki posjetilac bude zadovoljan,a Haris i Aldina atmosferu su doveli do usijanja.

Bato Šišić

 

 

Pratite nas:
Rizo Hamidović pamt
Saša Kovačević se