PočetnaAktuelnoŽalila se na bol u stomaku, pred kraj nije mogla da govori: Merimin prijatelj otkrio potresne detalje, bolest ju je pokosila

Žalila se na bol u stomaku, pred kraj nije mogla da govori: Merimin prijatelj otkrio potresne detalje, bolest ju je pokosila

Merima Njegomir preminula je u subotu, 20. novembra od raka pankreasa u svom stanu u Beogradu.

Pjevačica narodne muzike prije samo tri mjeseca bila je zdrava kao dren i nastupala sa grupom “Legende”.

Merimin dobar prijatelj Zoran Dašić Daša kaže da sredinom augusta ništa nije ukazivalo na nesreću.

-Nas dvoje smo ljetos snimili pjesmu “Ljubav traje”, i to je njena posljednja numera. Zajedno smo je u augustu izveli u Sokobanji pred publikom. Bila je zdrava i odlično se osjećala. Sjećam se da mi se poslije toga požalila da je boli stomak, ali nije delovalo da je nešto ozbiljno u pitanju – priča Daša za Informer i dodaje da se sve promijenilo samo mjesec dana kasnije:

-Bilo mi je teško kada mi je saopćila strašne vijesti, a i sama je bila šokirana. Priznala mi je da joj je trebalo tri dana da skupi hrabrost i kaže mi da je teško bolesna. Rekla je: “Otišla sam kod doktora zbog bolova u stomaku, a otkrili su mi da imam rak pankreasa“ – istakao je on.

Daša je dan pred Meriminu smrt objavio na YouTube njihovu zajedničku pjesmu.

-Pitao sam njenu kćerku Milicu da li je u redu da na zvaničnom YouTube kanalu RTS objavim tu našu posljednju pjesmu. Ona mi je rekla da je to dobra ideja jer će se Merima obradovati i psihički malo ‘dići’. Međutim, ona je dan kasnije preminula – priča osnivač “Legendi”.

Merimin dugogodišnji prijatelj kaže da ona pred smrt nije mogla ni riječ da izusti od bolova.

-Pred kraj nismo mogli ni da pričamo telefonom jer zbog bolesti nije mogla da govori. Tada sam počeo da kontaktiram sa njenom kćerkom Milicom, koja mi je prenosila kako se Merima osjeća – kaže on.

Pratite nas:
Merima umrla na Tomi
Posljednje riječi M