PočetnaAktuelnoZbog Brenine „Jugoslovenke“, digli se svi hrvatski generali

Zbog Brenine „Jugoslovenke“, digli se svi hrvatski generali

Pod naslovom “Nacionalna sramota u hrvatskome glavnom gradu”, Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk u nedjelju su u saopćenju za javnost naveli kako su se na koncertu vihorile jugoslavenske zastave sa zvijezdom petokrakom pod kojima su počinjeni nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom te upitali je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnoga grada suverene i međunarodno priznate države

– U Zagrebu se 14. i 15. decembra 2019. dogodilo javno sramoćenje hrvatskog  naroda i Republike Hrvatske. Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena održala je u zagrebačkoj Areni koncert u kojem je bacila u trans obožavatelje njenog lika i “dela”. Je li to ista ona Lepa Brena, koja se “naslikavala” u Brčkom  za vrijeme velikosrpske agresije u maskirnoj uniformi neprijateljskih formacija koje su jurišale na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, razarale  gradove i sela, ubijale nevine ljude – upitali si i dodali kako “sudeći po ikonografiji u dvorani, zasigurno jest”.

Naime, za vrijeme koncerta vihorile su jugoslavenske zastave sa zvijezdom petokrakom.

Pod tim zastavama počinjeni su nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom od Drugog svjetskog rata i poraća do Domovinskog rata, do Vukovara, Ovčare i ostalih stratišta diljem Domovine, podsjetili su generali u penziji.

Upitali su je li “slučajno da se ovo vrijeđanje i sramoćenje odvija u Adventu, zagrebačkome Adventu, kojim se volimo hvaliti pred cijelim svijetom, desetak dana prije Božića, sedam dana prije izbora za predsjednika RH.

Ko je odgovoran za ovu blamažu usred hrvatskoga glavnoga grada?

Ko se to igra s našim nacionalnim dostojanstvom? Ko izlaže ruglu našu teško stečenu državu?”

U saopćenju za javnost upitali su i je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnoga grada suverene i međunarodno priznate države, a od državnih tijela zahtijevaju da utvrdi za svaku javnu osobu je li sudjelovala u agresiji na Hrvatsku i u kojem obliku, je li bila dionik ratnoga zločina poput Vojislava Šešelja i njegovih pomagača, piše 24sata.hr.

– Potaknuti ovim incidentom zahtijevamo da državna tijela zauzmu mjerila po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to narodnjačka srpska pjevačica ili pak najviši srbijanski dužnosnici, utvrditi jesu li sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku i u kojem obliku, jesu li bili dionici ratnoga zločina poput Vojislava Šešelja i njegovih pomagača. Smatramo da takve osobe ne mogu javno istupati na teritoriju Republike Hrvatske i biti primane od strane hrvatskih državnih i lokalnih dužnosnika – navela su četvorica generala.

Ocijenili su da dopuštanje njihovih posjeta i javnih nastupa narušava suverenitet i ugled “naše države i vrijeđa osjećaje svih hrvatskih branitelja, te ostalih građana koji bi, ustreba li, ponovno stali u obranu svoje Domovine”.

Pratite nas:
Sada se viđaju na s
Kad ne mogu izbori,