PočetnaAktuelnoZbog pandemije koronavirusa, na krizu se žali cijela estrada: Pojedinci više neće moći za noć uzimati 15.000 eura

Zbog pandemije koronavirusa, na krizu se žali cijela estrada: Pojedinci više neće moći za noć uzimati 15.000 eura

Mnogim pjevačima, ali i mnogim estradnim menadžerima, postaje sve više i više jasno da nakon koranavirusa i pandemije koja je zavladala u svijetu, da ni na estradi neće više biti kao što je bilo, da će doći i do drastičnih promjena po pitanju nastupa, koncerata…

Činjenica je da su mnogi pjevači iz cijelog regiona tokom godine najviše živjeli ili najviše nastupali u dijaspori,pa smo tako zamolili trojicu poznatih estradnih menadžera u Njemačkoj da daju svoje komentare o onome što bi se moglo dešavati u budućnosti.

-Ovo vrijeme koje smo doživjeli i još doživljavamo ostavit će nesagledive posljedice i na estradna dešavanja. Ja bih , iskreno govoreći volio da sve bude kao i prije,ali mislim da će publika, posjetioci sada veoma dobro gledati kome će da idu na nastupe, kome će da daju svoj novac. Može se desiti da svi oni pjevači koji su bili u takozvanoj „zlatnoj sredini“, a koji nisu bili skupi, da baš oni isplivaju na površinu. Nekada su pojedinci u Njemačkoj uzimali po 10,15 ili 20 hiljada eura za noć. Mislim da toga više neće biti, i to jedan duži period. Ja naravno želim da svaki pjevač opet počne da radi, ali u suštini mislim da će se sada više nego prije gledati na kvalitet pjevača i kvalitet pjesme i interpretacije. Neće samo zavladati recesija u industriji, već recesija i na estradi. Ja nastavljam i dalje da radim sa onim pjevačima sa kojima sam i do izbijanja pandemije radio i trudit ću se da oni svi opet budu dio koncertnih dešavanja – rekao nam Hilmo Peljto.

Emir Hakalović se također bavi koncertnom djelatnošću,a on nam je na temu budućnosti koncerata u dijaspori rekao:

-Trenutno je veliki gubitak, kako za nas organizatore isto tako i za pjevače. Ali, nismo samo mi u pitanju već i firme koje su bile uključene u organizaciju koncerta i koji su zajedno sa nama zarađivali svoj novac. Ova godina,a možda čak i naredna bit će veoma teška,ali niko ustvari ne znam do kada? Situacija se mjenja svakim danom,pa se nadamo ipak najboljem Za sve nas koji živimo u dijaspori muzika je bila dio naših običaja, naših života,a svi smo uživali u tim koncertima.

Sabit Dervišević Saša istaknuti estradni menadžer imao je konkretan odgovor:

-Mogu samo da kažem, kada je došla situacija koja se desila i zaustavila estradna dešavanja, stekao sam utisak kao da je došao neki fudbalski sudija i rekao, prekidam utakmicu, jer ste dosadili i Bogu i narodu! Više se ne zna ni  ko pije, ni ko plaća, počev od kriterijuma kvaliteta,pa do profila ljudi koji su se ušunjali u ovaj estradni posao. Moje lično mišljenje je da će se dosta toga pročistiti, te da će mnogi shvatiti gdje im je mjesto. Što se tiče daljnjeg poslovanja sve ide u tom pravcu da će biti neki drugi ambijent zabave, da ništa više neće biti isto. Uvijek će biti tenzije, razmišljanja o virusu ili virusima. Moja preporuka mnogim takozvanim pjevačima,ali i samozvanim menadžerima da traže neki drugi posao,jer razni kvazi umjetnici i padobranci nisu i neće ništa izgubiti, jer tu nisu nikada ni pripadali.

Bato Šišić

Nerko najavljuje pov
Nakon što je Damir