PočetnaAktuelnoŽeljko Komšić sa ambasadoricom Jadrankom Wimbou i Višnjom Lončar na mezaru Hamze Kurtovića koji je brutalno ubijen u Njemačkoj

Željko Komšić sa ambasadoricom Jadrankom Wimbou i Višnjom Lončar na mezaru Hamze Kurtovića koji je brutalno ubijen u Njemačkoj

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, ovih dana boravi u Frankfurtu. Njegov domaćin je generalna konzulica BiH u Frankfurtu Višnja Lončar.

Komšić vrijeme boravka u Frankfurtu koristi da se druži sa bh. dijasporom, a iskoristio je priliku da posjeti i porodicu Kurtović čiji sin Hamza je prije dvije godine brutalno ubijen u rasističkom pohodu Nijemca Tobiasa R. Pored Hamze Tobias je ubio još osmoro nevinih, mladih ljudi.

U Komšićevoj pratnji bili su ambasadorica BiH u Njemačkoj Jadranka Wimbou i Višnja Lončar.

Svi oni zajedno sa Hamzinim ocem Arminom Kurtovićem obišli su mezar Hamze Kurtovića u gradu Hanau. Zajedno su stajali nijemi pored Hamzinog mezara, a na njihovim licima vidjela se golema tuga, kako zbog samog zločina, a prije svega zbog prerano prekinute mladosti na jedan tako surov i ubilački način.

Armin Kurtović nije mogao da sakrije suze, a sa druge strane i ponos što su visoki zvaničnici i predstavnici BiH došli na mezar njegovog sina.

Ovim činom Željko Komšić je pokazao koliki je čovjek, kakav je političar, a upravo takvi sa osjećajem i iskreni suosjećanjem su potrebni Bosni i Hercegovini.

Bato Šišić

 

Pratite nas:
„Sevadah“ u Fran
Ilda i Sanela na ivi