PočetnaShowbizŽeljko Samardžić ima novi image: Biste li ga vi prepoznali?

Željko Samardžić ima novi image: Biste li ga vi prepoznali?

Jedan od najpopularnijih estradnih umjetnika u Regionu prošle je sedmice boravio u rodnom Mostaru kako bi promovirao duetsku pjesmu, ali i novi image. Dopada li vam se ovakav Željko?

Željko Samardžič prošle je sedmice posjetio rodni Mostar kako bi prisustvovao promociji duetske pjesme i spota “Da je sreće”, koju je snimio sa mostarskim bendom “Sinergija”. Ovom je saradnjom popularni mostarski bend obilježio je i 10 godina svog postojanja. Sudeći prema dosadašnjim reakcijama pjesma će sigurno postati hit, a razloga za zadovoljstvo i osmijeh na licu svakako ima lider benda Igor Soldo, koji se okušao i kao glumac, te je su spotu tumačio glavnu ulogu.

– Snimljena su praktički dva spota u jednom koji su totalno neovisni jedan o drugom, a ipak imaju zajedničku srž, a to je izgubljena ljubav na dva različita načina. Spot su radili najbolji beogradski video umjetnici te je još zanimljivo dodati da se dosta scena snimalo na beogradskoj umjetničkoj akademiji. Kako sam ja glumio glavnu ulogu u jednom dijelu spota (neurednog i ekscentričnog umjetnika) morao sam za potrebe snimanja naučiti par stvari o kiparstvu, slikarstvu, te sam na nekim dijelovima i radio sa asistentom tog fakulteta kako bi sve izgledalo što uvjerljivije – kazao je Igor.

Uvijek spreman za pomoć mlađim kolegama

Novim spotom pažnju je privukao Željko Samardžić, koji je rado pristao na snimanje pjesme sa mladim mostarskim umjetnicima, jer, kako kaže, kolegama je uvijek spreman pomoći.

  • Kad god sam u Mostaru, osjećam se lijepo, ovo je moj rodni grad. Nekako, ne prespavam noć, ne mogu vam to opisati, to je posebna emocija. Volim Mostar svim svojim bićem i uvijek mu se rado vraćam. Pošto sam stalno na putu, najviše volim da udahnem malo Mostara pa da onda krenem do neke druge destinacije – kazao je.

Publika nije mogla da ne primijeti njegov novi image, a neki ga čak nisu uspjeli ni prepoznati. Većina se suglasila da Željko izgleda puno starije, te mu savjetuju da se vrati starom izgledu. Jedan od komenatara njegovih fanova na društvenoj mreži FB kaže:

– Željko, divni ste. Ali, molim Vas, vratitet se starom imageu, sada izgledate puno starije.

Hoće li Željko ostati pri svom ili poslušati fanove, vrijeme će pokazati. Do tada, uživajte u njegovoj duetskoj numeri “Da je sreće”.

 

Pratite nas:
Josipa Lisac odušev
Spektakl u decembru: