PočetnaAktuelnoŽestok odgovor menadžera Derviševića: Neka Šerif pomisli gdje je on bio kada je počeo pjevati i koliko je vrijedio na početku karijere

Žestok odgovor menadžera Derviševića: Neka Šerif pomisli gdje je on bio kada je počeo pjevati i koliko je vrijedio na početku karijere

Zamolili smo menadžera Sabita Sašu Derviševića da prokomentariše izjave Ibre i Derve Bublina da je njegov pulen, mladi Menil Velisoki bio na neki način podcjenjivan po pitanju snimanja njegovih pjesama u emisiji Gorana Čomora.

-Ma nisam se osvrtao na Šerifovu konstataciju, pošto Šerifu uvjek izleti neka nesmotrena glupost. Ja se sada pitam, kada je on ili njegovi saradnici njemu, a probao je sa svima iz bivše Jugoslavije, napravio dobru pjesmu ili pjesme, da sa tim pjesmama može napuniti Arenu, Zetru ili neki drugi  značajno veliki  koncertni prostor? Znači nikad!  Snimao je dobre pjesme, ali nisu imale težinu za velika djela koje su pravili drugi pjevači slabijeg kvaliteta od Šerifovog. Neka Šerif to obrazloži, a ne davati pridike dečku koji nikad nije pjevao, koji je faktički došao na scenu nespreman i u prvoj godini došao do ozbiljnog honorara, i na neki način skrenuo pažnju na sebe. Neka Šerif pomisli gdje je on bio kada je počeo  da pjeva i koliko je vrijedio na  početku karijere, da bi mogao zaključivati, kako Menilov tim ne zna šta on treba snimati i  kako odabrati pjesme. Pa nije odabiranje pjesme namještaj, pa da kažeš, hoću ovaj kao kod onog. Konzumenti koji slušaju muziku, pjesme su sudije, oni sve i svakog postavljaju  na svoje mjesto – bio je decidan konretan menadžer Saša.

-Na ovu polemiku između porodice Bublin i Gorana Čomora bih samo dodao, ne ulazeći u to šta je istina a šta ne, ali u principu  ne podržavam da niti jedan mladi pjevač bude iznad starijeg kolege, a pogotovo prema takvim veličinama koji su obilježili jedno zlatno doba, sa velikim hitovima, od čega žive mladi narastaji. Sve to  iz samo  jednog razloga, kad otpjeva svoju neku pjesmicu, krenu odmah po Sinanu Sakiću, Halidu  Bešliću , Šabanu Šauliću, Šerifu Konjeviću… Mora se to cijeniti i poštovati.

Bato Šišić

 

Podijeli

Pratite nas:
Azra Husarkić nakon
Ibro Bublin i njegov