PočetnaAktuelnoŽivojinovići izbačeni iz stana u Americi: Mjesecima nisu plaćali rentu za apartman na Floridi

Živojinovići izbačeni iz stana u Americi: Mjesecima nisu plaćali rentu za apartman na Floridi

Porodica Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića živi na visokoj nozi, ali zato kao zmija noge kriju da ne plaćaju račune i dažbine u Americi, koja im je već godinama „druga kuća“.

Naime, Filip Živojinović i njegov otac Slobodan Živojinović istjerani su iz stana na Floridi 2010. godine jer mjesecima nisu plaćali kiriju. Suprug i pastorak Lepe Brene iznajmljivali su nekretninu na Bej roudu u Majamiju, ali kako nisu izmirivali svoje obaveze, gazda im je dao otkaz. Zbog toga što nisu izmirili dug, Slobodan i Filip su s vlasnikom te nekretnine u Americi i završili na sudu. U prilog tome svjedoči dokument u čiji posed je došla redakcija Kurir Starsa. U sudskim spisima, zavedenim pod brojem 09-02631-CC-24, navodi se da je sudija Darin P. Gejles 4. januara 2010. Živojinovićima naložio da napuste objekat. Otac i sin taj dokument nisu potpisali.

– Mislim da nisu ni bili na tom ročištu, ali bez obzira na to, sud postupa po tužbi. To je bilo prije deset godina, ali i dalje se taj dokument nalazi u sistemu tamošnjih organa. I otac i sin su se ponijeli neodgovorno i nisu plaćali rentu, zato su i izbačeni iz stana. Nije to ozbiljan prekršaj, ali svakako se vodi kao djelo koje je protiv zakona. Svi koji izdaju stanove u Americi imaju ugovore s licima koja ih rentiraju, a u ovom slučaju su se Boba i Filip baš izblamirali – priča izvor iz SAD koji je dostavio dokument, i dodaje da dug nije izmiren do današnjeg dana.

Flamingo toranj je ekskluzivna apartmanska destinacija u Majamiju. U tom rizortu moguće je kupiti ili unajmiti apartman, a svakom kupcu i stanaru na usluzi stoji zajednički kompleks za odmor i rekreaciju koji čine bazeni, teniski tereni, sale za vježbanje, udobni atrijumi s nizom sadržaja. Najskuplji su najveći apartmani na najvišim etažama, budući da iz njih puca spektakularan pogled. Najjeftiniji dnevni najam kreće se od 300 dolara, nedjeljni od 2.100, a godišnje je apartman moguće unajmiti po cijeni koja doseže 1.100.000 dolara. Čišćenje je 100 dolara, a osiguranje od štete, to jest depozit 500. Razlika između zakupca i kupca je u tome što zakupci Floridi ne plaćaju porez. To je značajna stavka jer se za apartman vrijedan oko pola miliona dolara mora plaćati dva puta godišnje porez nešto veći od 10.000 dolara.

Pratite nas:
Šta književnik Mil
Odmah suspendiran: I