PočetnaAktuelnoZlata Avdić rekorderka po nastupima i zaradi: Na svadbama redovnija od matičara, toliko radi da ni za odmor nije imala vremena

Zlata Avdić rekorderka po nastupima i zaradi: Na svadbama redovnija od matičara, toliko radi da ni za odmor nije imala vremena

Kada je većina pjevača odmarala tokom ljeta, Zlata Avdić je radila. Iako je iza nje jako turbulentna godina jer ni sama, kako kaže, ne zna koliko je nastupa imala, i zaslužila je itekako dobar odmor, tokom ljetnih mjeseci stalno su je zvali. A, poznata po tome da bez obzira koliko je prezauzeta i umora neće odbiti poziv pogotovo starih saradnika, menadžera ili organizatora nekih veselja, Zlata je i na uštrb odmora tokom juna, jula i augusta stalno nastupala.

Pored brojnih gostovanja širom BiH i inozemstva, posebno je sretna što je i ovog ljeta u nekoliko bh. gradovala imala jako uspješne koncerte. Jedan od takvih-uspješnih je i onaj u diskoteci „Galaxis“ u Srebreniku.

Uz te nastupe, ni sama ne zna na koliko je imala svadbi kako u BiH tako i u drugim državama bivše Jugoslavije. Zvali su je na sve strane. Od Sarajeva do Prizrena…

Ali ni sada nije ništa manje interesovanje. Tako je i nedavno nastupala na jednoj glamuroznoj svadbi i mladenci, mada su mogli da biraju koji pjevač da im pjeva jer su imali poprilično dobar budžet za to veselje, oni su samo tražili Zlatu. Odranije su je pratili na nastupima, bili na nekoliko svadbi na kojima je pjevala pa su znali da će im taj poseban dan ostati u još ljepšem sjećanju uz njene pjesme.

Pjevačicin trud prepoznali su mladenci i njihovi najbliži pa je Zlata i na toj svadbi zaradila tri puta više nego što je bilo dogovoreno.

-U posljednjih nekoliko mjeseci toliko me traže da pjevam na svadbama da ću u septembru, oktobru i novembru morati neke ponude odbiti jer zaista nemam slobodnog termina. Imam puno posla hvala Bogu ali imam i ja dušu – govori kroz smijeh pjevačica i nastavlja.

-Ovih dana ću malo „skoknuti“ do Turske ali na samo nekoliko dan da bar malo odmorim. Previše sam radila pa ću otputovati bar na čeitir-pet dana koliko imam slobodno da se koliko-toliko odmorim.

Pratite nas:
Aldina Bajić snimil