PočetnaAktuelnoZuzi Zu od Opatije, preko Dubrovnika do Italije i Sarajeva: „Zmijskim“ tijelom i slavujskim glasom, i komšiluk bacila u trans

Zuzi Zu od Opatije, preko Dubrovnika do Italije i Sarajeva: „Zmijskim“ tijelom i slavujskim glasom, i komšiluk bacila u trans

Popularna i još veoma atraktivna i seksepilna sarajevska i bh. pjevačica Zuzi Zu, ovo ljeto provodi odmarajući na raznim destinacijama širom Evrope, ali i pomalo radno.

Nakon odmora u Opatiji, Zuzi je više od tri sedmice provela u Dobrovniku, uživajući u suncu, moru, lijepim plažama, ukusnoj dalmatinskoj hrani, ali i druženju sa vrsnim bh. gitaristom Emirom Hotom, koji ljeto provodi svirajući u poznatim dubrovačkim elitnim restoranima i klubovima.

-Emir Hot je dugo sa porodicom živjeo u Londonu, a onda su svi došli u Duborvnik. Emir je prije par godina osvojio i prestižnu pobjedničku nagradu kao najbolji gitarista. Sa njim je ove godine svirao i Bojan iz Sarajeva koji radi za BBC u Londonu. Zahvaljujući tom našem dugogodišnjem prijateljstvu i druženju u saradnji sa Emirom, tokom mog boravka u Dubrovniku u studiju kod Vjeke snimila sam pjesmu „Još ne sviće rujna zora“ koja za mene ima zaista posebno značenje. Snimljenim materijalom sam zaista zadovoljna jer sve se snimalo u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi,a  uskoro bi trebala tu pjesmu i da ekranizujem, to jest da snimim spot za nju – otkrila nam je Zuzi Zu.

Prema informacijama koje smo dobili, Zuzi Zu je čak par puta i zapjevala u Dubrovniku, a na nagovor Emira hota, pa je svojim fanstastičnim glasom i izvedbom pjesme „Žute dunje“ oduševila Dubrovčane, ali i mnogobrojne goste koji su imali priliku da je gledaju i slušaju.

Ali, nije bio samo u pitanju glas, Zuzi je naime tokom boravka i sunčanja na dubrovačkim plažama svojim izgledom i pozitivnom energijom koju širi oko sebe, privlačila i poglede kako starijih isto tako i mlađih muškarca. Bilo je tu i udvaranja, poziva na piće ili večeru, ali Zu je sve to na kulturan način odbila.

Nakon Dubrovnika Zuzi se nakratko vratila u Zagreb, tek da bi spakovola kofere i opet krenula na put, za Italiju.

I ove godine prisustvovala je premijeri nekoliko svjetskih poznatih opera, a  domaćin joj je bio njen prijatlej, operski pjevač u Italiji, Bosanac Alen.  Za svaku premijeru opere Zuzi je imala i specijalno pripremljenu haljinu,pa je  tako za operu Carmen bila u crvenom izdanju.

Zu se u Italiji družila i sa njenom dugogodišnjom prijateljicom još iz studentski dana.

-To je moja najbolja prijateljica Benedetta Jaretti. Studirale smo zajedno na ISS The Institute of Social Studies u Hagu u Holandiji 1984. i 1985. godine. Tu smo radile naš postdiplomski rad. Ona je iz Torina. Bila je u Sarajevu više puta, a i ja u Torinu. S njom sam išla na krstarenje brodom po Jadranu prije pet godina. Ovih dana boravim sa njom u Sarajevu,u stvari ona je moj gost. Kako nekada tako i danas oduševljena je Sarajevom, njegovim stanovništvom, okolinom Sarajeva,ali i hranom. Ja sam uvijek sretna, ali i veoma ponosna kada mogu mojim prijateljima, a koji nisu iz Sarajeva i BiH da pokažem svu ljepotu našeg grada i države -rekla nam je Zuzi Zu.

Zuzi ostaje do kraja augusta u Sarajevu, bit će jedna od redovnih posjetitelja Sarajevo Film festivala,a već je nabavila/ kupila i kartu za koncert njenog dragog prijatelja i muzičara Gorana Bregovića.

Zuzi Zu je svojevremeno bila glavni prateći vokal na skoro svim koncertima Bijelog Dugmeta i Zdravka Čolića.

Bato Šišić

 

 

Podijeli

Pratite nas:
Novi okršaj: Karleu
Tifa nam je priznao