PočetnaSportU Sarajevu održana 48. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH.

U Sarajevu održana 48. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH.

Pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića, danas je u Sarajevu održana 48. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH.

Pored članova IO sjednici su prisustvovali  Ivan Osim i Sead Kajtaz, predsjednik, odnosno član Odbora za posredovanje i savjetovanje. Na početku sjednice  predsjednik Begić je čestitao Irfanu Duriću izbor na mjesto predsjednika NS Federacije BiH.

Na sjednici su jednoglasno usvojeni:

 1. Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 47. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 30. 09. 2016. godine,
 2. Aktivnosti reprezentativnih selekcija:
  1. Izvještaj selektora Mehmeda Baždarevića sa kvalifikacionih utakmica „A“ reprezentacije Belgija – BiH i BiH – Kipar, te informacija o pripremama za utakmicu Grčka-BiH;
  2. Informacijama o aktivnostima  ostalih reprezentativnih selekcija uz napomenu da će „U21“ selekcija odigrati prijateljski susret sa odgovarajućom reprezentacojm Crne Gore 10. 11. 2016. u Mostaru, na stadionu Vrapčići;
 3. Izvještaji komiteta o takmičenjima u nadležnosti NS/FS BiH uz konstataciju da se takmičenje odvija u skladu sa propisima NS/FS BIH.

 

 1. Finansijska pitanja:
 1. Informacija o finansijskoj situaciji u NS/FS BiH,
 2. Prijedlog odluke o objavi oglasa za izbor revizorske kuće koja će vršiti reviziju poslovanja NS/FS BiH u 2016.godini.

 

 1. Informacije predsjednika entitetskih saveza Mileta Kovačevića i Irfana Durića o izbornim skupštinama u FSRS, odnosno NS F BiH, uz zaključak da će primjedbe  na izborne procedure biti razmotrene u narednom periodu.
 1. Prijedlog dnevog reda Izborne Skupštine NS/FS BiH, uz sljedeće zaključke:
 1. a) Izborna Skupština će biti održna 22.12. 2016. u hotelu „Terme“ na Ilidži sa početkom u 11 sati.
 2. b) Predlaže se Skupštini  izbor Ivana Osima za počasnog predsjednika NS/FS BiH,
 3. c) Predlaže se Skupštini produženje mandata Odbora za posredvanje i savjetovanje na još četiri godine;
 1. Informacija sa prijedlogom izmjena Pravilnika o licenciranju klubova za UEFA tamičenja.

 

Pratite nas:
Hello world!
PRIJATELJSKA UTAKMIC