PočetnaKulturaFeštalo se u Beču: Kad je Džango zapjevao, i Šaban Šaulić je „pao u sevdah“

Feštalo se u Beču: Kad je Džango zapjevao, i Šaban Šaulić je „pao u sevdah“

Šaban Šaulić često zna svojim komentarima dati „vjetar u leđa“ mnogim mlađim pjevačima. I često je govorio kako je svjestan šta znači podrška iskusnijih pjevača mlađima jer je nekada i on bio u situaciji da je „skakao“ od sreće ako bi čuo neki komentar odnosno kompliment upućen njemu od nekog popularnog.

I nije zaboravio šta je njemu značila ta podrška. Zato i ne čudi što je Šaban često hvalio mladog pjevača Menila Velioskog, atraktivnu Teu Tairević, a nedavno i Sinana Ahmetovića koji je na estradi poznatiji kao Džango.

Ovaj Zeničanin koji danas živi u Austriji još uvijek je pod utiscima nedavnog nastupa koji je imao u austrijskoj prijestonici. Tamo je pjevao zajedno sa Šabanom Šaulićem i njegovom kćerkom Ildom.

Iznenadio se Šabanovim komentarima, a posebno reakcijom „kralja folka“ koji je, za vrijeme pauze, tražio da Džango njemu i njegovom društvu otpjeva nešto „na suho“. Sa zadovoljstvom je Džango otpjevao dio jedne pjesme, a Šaulić prokomentirao: „E, tako se pjeva u Bosni. Svaka čast momčino“.

Džango ovih dana promovira duet koji je snimio s reperom koji se zove Daddy Cold. Vjeruje da će njihova pjesma „Sexy mama“ brzo naći put do slušalaca. Pjesma „Sexy mama“ je rađena u studiju „WS Music“ Kenana Fejzića Ćine, a saradnici su bili Ćina, Osman Suljkanović, Mensura Bajraktarević, tekst potpisuje Zike Hurić Zike.

Pratite nas:
Prošlo je sedam god
Jeftina radnička di