PočetnaZanimljivostiJeftina radnička dijeta. Topi 7 kilograma za 7 dana, izbacuje masnoću i otrove iz tijela

Jeftina radnička dijeta. Topi 7 kilograma za 7 dana, izbacuje masnoću i otrove iz tijela

Ova dijeta je napravljena još 1985. godine i odavno se pokazala kao uspješna, a evo kako da držite radničku ili GM dijetu!

GM dijeta ili radnička dijeta osmišljena je još 1985. godine. Dijetu je osmislila jedna uspješna američka kompanija kako bi pomogla zaposlenima da izgube težinu i budu zdraviji. Radnička dijeta je tada bila popularna i kao kupus dijeta. Ovaj plan ishrane bio je baziran na tome da čovjek u toku dana unese manje kalorija nego što mu je potrebno, što uzrokuje topljenje viška masti iz organizma, piše Dijeta.net.

Planom ishrane radničke dijete, osim što gubite od 5 do 7 kilograma sedmično, stavljate vaše tijelo u proces detoksikacije. Razlog su sastojci ove dijete: voće, povrće, mlijeko, supa i 6 do 8 čaša vode dnevno. Također, ova količina voća, povrća i vode koja se unese u organizam u toku jednog dana pogodna je i za varenje. Sve ovo će vam pomoći da tijelo oslobodite tokisčnih materija koje mogu učiniti da se osjećate usporeno i nezdravo.

Napomena: Svakog od sedam dana pijte obavezno 6-8 čaša vode (osim ako nije drugačije naznačeno) i obavezno jedite GM supu (supa se jede bez ograničenja i obuhvata i tečnost i kuhano povrće).

Prvi dan

Možete jesti svo voće osim banana. Ne postoje ograničenja u količini, jedite što više voća.

Drugi dan

Voće mijenjate sa povrćem, koje možete konzumirati i kuhano i sirovo, a pri tom ne postoji ograničenje šta smijete, a šta ne smijete jesti od povrća. Doručak vam na primjer može biti pečeni krompir, a po želji možete dodati malo maslaca. Ovo će tijelu dati ugljikohidrata koji su neophodni da obezbijede energiju tokom ostatka dana. Povrće će obezbijediti tijelu dovoljno hranjivih sastojaka i vlakana, a praktično je bez kalorija.

Treći dan

Osim banana i krompira, treći dan možete jesti sve mješavine voća i povrća, bez ograničenja na vrstu i količinu. Krompir vam nije potreban jer ćete ugljikohidrate dobiti iz voća. U ovoj fazi tijelo je spremno da sagori višak kilograma.

Četvrti dan

Banane i mlijeko – Ovaj dan možete pojesti do 8 banana, možete popiti 3 čaše mlijeka i naravno GM supu (recept je na kraju teksta) možete jesti koliko vam je potrebno i koliko želite (kao i ostalih dana ove dijete). Banane su važne jer će vam povratiti natrijum i kalijum koje je organizam izgubio u prethodna tri dana.

Peti dan

Dan za govedinu i paradajz – možete pojesti 6 cijelih paradajza i dvije porcije po 300 g govedine. Govedinu ne morate svu pojesti, jedite onoliko koliko vam odgovara, dok bi paradajz trebalo sav da pojedete. Ovaj dan povećajte unos vode za dodatne 2 čaše, kako bi pomogli tijelu da se očisti od mokraćne kiseline koja će nastati tokom varenja govedine. Meso će obezbijediti vašem tijelu gvožđe i proteine, a paradajz vlakna koja pomažu varenje.

Šesti dan

I šesti dan se jede govedina, ali se paradajz mijenja sa miksom povrća koje ćete uzeti po sopstvenom izboru. Možete jesti povrća koliko želite, a govedine isto kao i peti dan (2 porcije po 300g). Ovaj dan tijelo je potpuno naklonjeno gubitku kilograma i vidjet ćete primjetne razlike u vašem izgledu u odnosu na vrijeme prije početka GM dijete.

Sedmi dan

Posljednjeg dana jedite smeđu rižu, voćni sok i povrće, bez nekih ograničenja. Nakon ovog sedmodnevnog plana ishrane, trebalo bi da imate potpuno očišćen organizam i 5 do 7 kilograma manje nego prije 7 dana.

Koja pića su dozvoljena?

GM dijeta zagovara pijenje vode kao preporučeni izbor pića na ovom planu mršavljenja i treba je konzumirati u velikim količinama. Međutim, postoji još par napitaka koje smijete konzumirati uz vodu, a to su: kafa, čaj i kisela voda.

Šta kada se završi plan dijete?

Nakon sedmičnog plana ishrane, GM dijetu možete ponoviti još onoliko puta koliko vam je potrebno da bi dobili željenu težinu. Da li ćete se kasnije ponovo ugojiti zavisi samo od vašeg životnog stila. Tokom ovog plana ishrane uglavnom se jede svježe voće i povrće, što u prvih par dana može dovesti do malaksalosti mišića.

Tako da bi bilo korisno da tokom sedmodnevnog programa uključite svakodnevno vježbanje, bar 10 minuta dnevno.

GM supu je veoma lako napraviti i sastoji se uglavnom od povrća. Ova supa se može jesti u neograničenim količinama tokom sedmice i dobro je da je jedete što je češće moguće.

Savjet: Supa pomaže da ostanete hidrirani dok vaše tijelo izbacuje višak masnoće.

Recept za GM supu

Sastojci:

voda

2 zelene paprike

6 glavica luka (manjih ili 2 veće)

paradajz

celer

glavica kupusa

kockica pileće supe

so i biber po ukusu

 

 

Pratite nas:
Feštalo se u Beču:
Jennifer Lopez u nik