PočetnaZanimljivostiNevjerovatno: Napravila matursku haljinu od stranica knjiga

Nevjerovatno: Napravila matursku haljinu od stranica knjiga

Većina djevojaka mjesecima razmišlja o svojoj maturskoj haljini i provodi sate i sate tražeći onu koja će savršeno odgovarati.

Haley Scotch je odlučila da uzme stvar u svoje ruke kada je riječ o njenoj maturskoj haljini i napravi je sama.

Naime, ova mlada djevojka svoju matursku haljinu napravila je od stranica knjiga o Hari Poteru, a za ovo remek-djelo bilo joj je potrebno čak četiri dana.

-Željela sam da uradim nešto nesvakidašnje, a oduvijek sam bila opčinjena Harijem Poterom, pa je slijed okolnosti bio logičan – objašnjava ona i otkriva da joj je u cijelom procesu izdrade haljine pomogla i majka.

Kako kaže, knjige o Harry Potteru imaju posebno značenje za nju, jer su joj, naglašava, u određenom periodu života donijele mir.

-Drugarice i svi drugari iz škole bili su oduševljeni kada su me vidjeli u haljini. Svi su okretali glave i pokazivali u mene. To je bio najluđi osjećaj koji sam ikada osjetila – osmjehom priča ova djevojka.

Haley je fotografije sa mature objavila na društvenoj mreži Instagram, a pozitivni komentari samo su se nizali.

Nakon što je dobila veliku pažnju javnosti, Hejli je rekla da su dizajneri i fotografi također kontaktirali sa njom, kao i ljudi iz dvije različite biblioteke iz njenog grada, koji su je pitali da li mogu da izlože haljinu.

Pratite nas:
Na prodaju zemljišt
Pukla ljubav zbog pj