PočetnaSportKabibu se ne sviđaju ring djevojke: Beskorisne su i stvaraju osjećaj neugodnosti

Kabibu se ne sviđaju ring djevojke: Beskorisne su i stvaraju osjećaj neugodnosti

Jedan od najboljih UFC boraca u historiji Khabib Nurmagomedov  ima zanimljive promoterske namjere. Dagestanac je inače vlasnik borilačke promocije Gorilla Fighting Championship, koju je preimenovao u Eagle Fighting Championship.

U potpunosti se posvetio promoterskoj karijeri, zamjenivši onu borilačku, a na nedavnoj konferenciji u Moskvi odgovarao je na razna pitanja. Posebnu pažnju privuklo je ono vezano za aspekt po čemu se EFC razlikuje od najvećih svjetskih promocija. To je nedostatak ring djevojaka, ali ako pitate Habiba njih ne bi bilo ni na globalnom nivou.

-Gledajte, ne bih želio nikoga uvrijediti, ali ring djevojke su najbeskorisnije osobe u borilačkom sportu. Koja je njihova svrha? Pitam se zašto ne bismo pokazivali na ekranu koja je runda. Znam da je to dio historije sporta, ali historija je donijela mnoge pogreške. Mi proučavamo historiju da bismo izbjegli pogreške. I ako pogledamo historiju u ovom slučaju, one su beskorisne. To je moje mišljenje, rekao je Habib, koji smatra da bi trebalo uvažiti kulturne razlike osoba koje posjećuju borilačke manifestacije:

-Evo vam primjer, zamislite da sjedim sa svojim ocem. A svako ima svoje vlastite sklonosti, kulturu i vrijednosti. Te osobe prolaze okolo i pokazuju koja je runda, ali niko ne gleda u tablu koju nose. Meni tako nešto stvara osjećaj neugodnosti ako sam s ocem. Nisam protiv toga, ako želiš imati tako nešto, slobodno, ali nemojte mi nametati takve stvari – poručio je Khabib.

Inače, ring djevojke su uvedene na početku prošlog stoljeća, kada je boks zaludio američku industriju zabave. Kada je riječ o UFC-u, djevojke su jedan od zaštitnih znakova, čak su i bolje plaćene od pojedinih boraca.

Please follow and like us:
Pratite nas:
Lepa Brena uživa u
Sadik Hasanović odg