PočetnaZanimljivostiKajsije čuvaju srce, jačaju kosti i podmlađuju!

Kajsije čuvaju srce, jačaju kosti i podmlađuju!

Ukoliko želite da sačuvate zdravlje srca – jedite kajsije. One sadrže 10 puta više magnezijuma od ostalog voća.

IZVOR VITAMINA A

Kajsije su prepune ovog vitamina poznatog i kao retinol. Osim što čuva zdravlje očiju, pomaže u održavanju imunološkog sistema zdravim i tako čuvaju zdravlje kože.

PUNE SU VLAKANA
Bilo da ih jedete suhe ili svježe, odličan su izvor vlakana. Retinol iz kajsija je topiv u masti i brzo se razgrađuje u organizmu, a važni nutrijenti se lako apsorbiraju. Vlakna razgrađuju masne kiseline i tako brinu o zdravlju probave.

DOBRE SU ZA ZDRAVLJE SRCA
Kako je voće puno vlakana, pomaže pri snižavanju holesterola, što znači da štiti vaše srce. Kalijum koji sadrži ovo voće održava zdrav nivo elektrolita i tako pomaže radu srčanih mišića. Pojedite dvije kajsije na dan kako biste pomogli zdravlju.

PREPUNE SU ANTIOKSIDANATA
Kajsije su savršen izvor antioksidanata, a ako ih jedete svakodnevno, rešićete se toksina nakupljenih preko dana.

ČUVAJU ZDRAVLJE KOŽE
Kombinacija vitamina C, A i fitonutrijenata iz kajsija garantuje savršeno zdravu kožu. Da li ste znali da antioksidansi iz ove voćke usporavaju proces starenja? Ako vam zdravstvene dobrobiti nisu dovoljan razlog za uživanje u kajsijama, možda ljepota jeste.

POMAŽE PRI MRŠAVLJENJU
Dijetna vlakna iz ovog voća poboljšavaju probavni sistem i tako podstiču rad metabolizma. Ako ste na dijeti, kajsija je odličan izbor za međuobrok – ostavlja vas sitima, a nema puno kalorija.

JAČA KOSTI
Kalcijum je potreban kako bi se kosti razvile i ostale zdrave, a kajsija ga sadrži u velikim količinama. Dobro je znati da bez dovoljno kalijuma, kalcijum se ne apsorbuje dobro u organizmu, a dobra je vijest da ih kajsija ima u velikim količinama.

Pratite nas:
Ibro Bublin, nakon E
Na odmoru u svojoj K