PočetnaKulturaMilena Dravić se uz njegovu pomoć 24 dana nakon operacije vratila na daske koje život znače: Znala sam da mogu samo na taj način

Milena Dravić se uz njegovu pomoć 24 dana nakon operacije vratila na daske koje život znače: Znala sam da mogu samo na taj način

Glumica Milena Dravić 2007. godine borila se hrabro s karcinomom dojke. Za to znali su, kako je jednom prilikom navela, samo najbliži prijatelji, porodica i kolege.

Osam godina kasnije gostujući u jednoj emisiji progovorila je o tom teškom periodu javno, a svog voljenog supruga istakla kao osobu čija joj je prusutnost i briga najviše pomogla, te doprinjela pozitivnom ishodu.

-Dvadeset četiri dana nakon operacije stala sam na pozorišnu scenu i odigrala predstavu ‘Lari Tompson – tragedija jedne mladosti’. Nastavila sam odmah s poslom, nisam htjela da se osvrćem na ono kroz šta sam prošla. Tako mi je bilo lakše, znala sam da samo na taj način mogu dalje – rekla je ona kod Ivana Ivanovića, pa nastavila:

-Trebalo je smoći snage. Nisam smjela da se sapletem, kako zbog mnogih žena koje se suočavaju sa istim problemom, tako i zbog sebe. Nisam željela ničije sažaljenje, najmanje svoje. Ljudi su skloni da se u takvim situacijama prepuste toj vrsti osjećanja misleći da će im tako biti bolje. Najgora varijanta je svojim problemima opterećivati okolinu.

Za moje zdravstvene probleme znali su samo moji najbliži, suprug, brat Rade i najintimniji prijatelji. Kolege iz ‘Larija Tompsona’ bile su uz mene, nisu htjeli da skidamo predstavu s repertoara – izjavila je Milena i istakla da je njen suprug s njom “prošao kroz sve faze bolesti i da je umnogome doprinjeo da ishod borbe bude pozitivan”.

 

Pratite nas:
Neda Ukraden pokazal
Šuškalo se da su b