PočetnaZanimljivostiMuž i žena kupuju samo mušku odjeću i oboje je nose: Prestala da uzima krpice i uštedjeli hiljade funti

Muž i žena kupuju samo mušku odjeću i oboje je nose: Prestala da uzima krpice i uštedjeli hiljade funti

Britanka Grace Surgai (34) šokirala je mnoge žene kada je izjavila da je prestala da kupuje garderobu i štedi, te zajedno sa svojim suprugom Ryanom kupuje mušku garderobu koju oboje nose.

I tako rade svake sezone, čime, kako kažu, uštede hiljade i hiljade funti.

Grace, koja je inače menadžerka prodaje, kaže da je oduvijek od svojih mladića pozajmljivala odjeću, iako zbog toga nikada nije nailazila na razumijevanje svojih prijateljica. Kako kaže, ona se ne slaže sa takvim stavom jer većina muških odijevnih komada, poput širokih košulja, majica ili farmerki može odlično da ponese i žena.

-Kupovina samo muške odjeće je ogromna ušteda novca, ali nijedna moja prijateljica o tome ne želi ni da razmisli, jer slijepo slijede modna pravila i nemaju mašte – rekla je Grejs.

Kako kaže, uvijek se mogu pronaći savršeni muški duksevi ili farmerke koje će ženama pristajati odlično, a osim toga parovi bi ulaganje u odjeću mogli da prepolove.

-Većina robnih marki ima mnogo univerzalne odjeće, iako to ne ističu, pa treba dobro čitati i detalje u opisu proizvoda – kaže Grejs.

Ovo potvrđuje i osnivač jedne modne stranice Sewart McClure, koji kaže da je potražnja za univerzalnom odjećom u posljednjih nekoliko mjeseci veoma porasla i da zbog toga sve više modnih brendova u svojim kolekcijama nudi i rodno neutralne komade.

-Robne marke štede novac jer proizvode samo jednu liniju odjeće za oba spola, a ta ušteda se reflektuje na cijenama, pa štede i kupci – rekao je on.

Pratite nas:
Umrijet ćeš prije
Kćerka brutalno uvr