PočetnaZanimljivostiNamazala je crveni luk na vrat i ostavila cijelu noć: Kada je otišla kod ljekara, rekao joj je šta je tako izliječila

Namazala je crveni luk na vrat i ostavila cijelu noć: Kada je otišla kod ljekara, rekao joj je šta je tako izliječila

Ruski ljekar dr. Igora Knjazkina iz Sankt Peterburga preporučuje luk u liječenju štitne žlijezde.

Uvečer, prije odlaska u krevet, uzmite glavicu crvenog luka i presijecite je na dvije polovine, tako da sok curi iz njih. Laganim, kružnim pokretima, izmasirajte vrat na području štitnjače ovim polovinama luka, prvo jedan režanj, pa onda drugi.

Zatim, bez ispiranja vrata, lezite u krevet, da ovaj sok djeluje preko noći. Ovo je jednostavan način, kojim se potpuno prirodno podstiču funkcije štitne žlijezde.

Doktor Oleg Torsunov savjetuje svima, koji imaju problem sa štitnom žlijezdom, a posebno pacijentima sa smanjenom funkcijom štitne žlijezde, da pomognu svom oboljelom organu tako što će – pjevati!

On kaže da su štitna žlijezda i uopšte, cijeli endokrini sistem, tijesno povezani sa ljudskim emocijama, posebno sa emocijom ljubavi.

Štitna žlijezda boluje kod osoba koje snažno proživljavaju sve što im se događa, koje na loše postupke drugih odgovaraju sa osjećajem duboke povrijeđenosti i ogorčenja. Negativne emocije ostaju kao zaleđene u organizmu, sakupljaju se u štitnoj žlijezdi i ona počinje bolovati. Emocije moraju biti pokretne.

Oslobodite se nagomilanih negativnih emocija pjevanjem. Zvuk ih vrlo lako iznosi iz organizma.

Pratite nas:
Ona ne treba da se s
Slobi Radanoviću Je