PočetnaKulturaOd 9. decembra Zimski salon knjige u Sarajevu

Od 9. decembra Zimski salon knjige u Sarajevu

U prostorijama galerije Collegium Artisticum u Sarajevu od 9. do 24. decembra ove godine bit će održan Zimski salon knjige. I ove godine ljubitelje knjiga očekuju novi i zanimljivi naslovi po promotivnim cijenama.

Kako je rekao direktor TKD “Šahinpašić” Ajdin Šahinpašić, koji je organizator salona, cijene novih naslova će biti niže između 20 i 30 posto, dok će stara izdanja biti snižena i do 80 posto.

“Ponudit ćemo sve ono što smo vrijedno spremali kroz cijelu godinu i samo na našem štandu će biti 20 naslova koja premijerno predstavljamo na Zimskom salonu. Među novim izdanjima su nove knjige Marine Radoš te pet obnovljenih knjiga Nure Bazdulj Hubijar. Zimski salon će ponuditi najpotpuniju kolekciju knjiga u kontekstu regionalnog izdavaštva”, rekao je Šahinpašić.

Na sajam je pozvano više od 800 škola, a Ministarstvo obrazovanja i nauke KS će najuspješnijim učenicima podijeliti knjige na dan otvorenja sajma. Posebna pažnja posvetit će se djeci i mladima jer je cilj, kako Šahinpašić kaže, privući što više djece koja će čitati.

Odlučili smo ući u novi segment izdavaštva za djecu s ciljem da populariziramo knjigu kod djece i da ih potaknemo da čitaju. Imamo dobru ponudu naslova za djecu do 7 godina i do tinejdžerskog uzrasta pa ove godine nudimo hit naslove kao što su ‘Dnevnik jednog smotanka’, ‘Baka razbojnik’, ‘Labirint: Nemogući bijeg’ i sl.”, rekao je Šahinpašić.

Novina je ta što će promocije autora i knjiga biti organizovane i van Sarajeva pa će prva promocija knjiga Marine Radoš biti u Mostaru.

Kao i svake godine, i ove se očekuje dolazak velikog broja izdavača iz regije.
Sajam će biti otvoren svaki dan od 10 do 19 sati, a ulaz je besplatan

Pratite nas:
Objavljene nominacij
Predstavnici Googlea