PočetnaZanimljivostiOva narodna vjerovanja otkrivaju načine privlačenja novca: Kako će vaš novčanik postati deblji?

Ova narodna vjerovanja otkrivaju načine privlačenja novca: Kako će vaš novčanik postati deblji?

Svima nam je poznato da je novac veoma lako izgubiti i da se jako brzo “topi”, no prema nekim vjerovanjima, postoje brojni (laki) načini kako privući novac i postići finansijsku stabilnost…

Znaš ono kada te zasvrbi lijevi ili (ne daj Bože) desni dlan pa ti odmah kroz glavu prođe da ćeš ili dobiti novac ili ostati bez njega? Baš to vjerovanje prisutno je već dugi niz godina u ljudskoj historiji i niko nije pronašao logično objašnjenje za njega. Ipak, vjerovanje postoji i duboko je ukorijenjeno u naše društvo. Neko, ipak, povezuje svrbež dlana uz osobu koja je pohlepna i ima neutaživu želju za novcem. Također, postoji vjerovanje da se, kada nas zasvrbi dlan, trebamo počešati od drveni predmet i to će nam donijeti sreću.

 

Dobiješ li novac prvoga u mjesecu ili za vrijeme punog mjeseca, vjerovanja kažu da si prava sretnica! To znači da je moguće je da ćeš imati više obilja u svom životu. Ako nisi te sreće, možeš se koristiti maštom pa za vrijeme punog mjeseca zamišljati da dobivaš puno novca i to će, kako kažu vjerovanja, također privući novac.

Prospeš li kafu, ne brini! To znači da te očekuje nekakav novčani dobitak. Bar tako kažu bapske priče. To, naravno, “ne vrijedi” ako sama namjerno prospeš kafu.

Jesi li jedna od onih koja sve kovanice skuplja u kasici? Odlično! Puno kovanica na jednom mjestu (primjerice kasici ili staklenci) može privući velike količine novca u tvoj život. Prema Feng Shuiju novac ćeš privući ako kovanice držiš u kuhinji, dok ćeš prema ruskom praznovjerju privući velike svote novca ako kovanice čuvaš u ormaru ili u vrećicama raspoređenima po cijeloj kući.

Novac se, naravno, povezuje i s bojama. Zato je potrebno obratiti pažnju na novčanik koji nosiš. Poželjno je da bude u crvenoj boji, jer je upravo ova boja poznata po tome što privlači bogatstvo, a neutralizira negativnu energiju. Prema drevnom vjerovanju Feng Shuija, crvena privlači još više novca u život.

Neka vjerovanja o privlačenju novca su i prilično bizarna, no postoje oni koji vjeruju u njih i primjenjuju ih u svom životu. Dok bi neko mrtvu pčelu bacio u koš za smeće ili na travu, postoje oni koji bi je stavili u novčanik i nadali se novčanom dobitku. Da, vjerovala ili ne, postoji vjerovanje da mrtva pčela u novčaniku privlači novac.

Ne možemo ne spomenuti i ona vjerovanja prema kojima možemo ostati bez novca. Tako, naprimjer, bapske priče kažu da nikako ne okrećeš hljeb naopako jer bi ti moglo nestati novca. A kada smo već kod hljeba, ako si praznovjerna, nećeš ga posuđivati komšijama jer bi finansijska stabilnost iz tvog doma mogla prijeći u njihov.

Također, želiš li sačuvati novac, nećeš ni so posuđivati drugima. Radije se pobrini da ti džepovi ne budu izvrnuti i poderani jer ćeš i u tom slučaju izgubiti novac. I na kraju, ako ne želiš biti siromašna, pripazi da tvoja torba nikada ne bude na podu jer bi ti to moglo donijeti siromaštvo.

Pratite nas:
Goga Sekulić zatrud
Urnebesan video: Maj