PočetnaAktuelnoOvako je sve počelo: Ovo je prvi film u kojem su glumili zajedno Milena Dravić i Dragan Nikolić

Ovako je sve počelo: Ovo je prvi film u kojem su glumili zajedno Milena Dravić i Dragan Nikolić

Glumica Milena Dravić umrla je u 79. godini života. Milena se nalazila na liječenju u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa, poslednjih dana joj je bilo loše, ljekari su sve pokušali ali nije bilo spasa. Prije dvije i po godine ostala je bez supruga Dragana Nikolića i od tada se borila sa bolešću.

Pokojni Dragan Nikolić i Milena Dravić bili su jedan od najljepših parova na glumačkoj sceni. Upoznali su se na snimaju filma “Horoskop” 1969. Režirao ga je Boro Drašković, a scenario su pisali Boro Drašković i Zulfikar Džumhur, prenosi Alo.

Radnja filma je slijedeća:

– Na nedovršenu željezničku stanicu u malom hercegovačkom mjestu dolazi Milka, čestita djevojka koja je uvjerena da je život pred njom. U istom mjestu grupa drugova maltretira lokalne stanovnike, slučajne prolaznike, mlade djevojke i turiste koji tuda prolaze na putu za more. Ovi problematični mladići će se posebno zainteresovati za mladu djevojku. Svi pripadnici družine žele da je imaju, a iz zabave prave opkladu ko će je od njih imati prvi. Samo je jedan od njih na drugi način zainteresovan za nju i prema njoj ima jaka osećanja. Međutim, ona će ga odbiti, a ostali će je imati na taj način što će je silovati, dok će je on posmatrati.

Film je nagrađen Srebrenom arenom na festivalu u Puli, a prikazan je i na filmskom festivalu u Berlinu.

Pratite nas:
Gogi Sekulić je biv
Marija Šerifović n