PočetnaZanimljivostiPredstavnici Googlea, Facebooka, Twittera i Microsofta su obećali da će raditi zajedno

Predstavnici Googlea, Facebooka, Twittera i Microsofta su obećali da će raditi zajedno

a

Predstavnici Googlea, Facebooka, Twittera i Microsofta su obećali da će raditi zajedno kako bi identificirali i uklonili sadržaj ekstremista na svojim platformama kroz inicijativu za razmjenu informacija.

Kompanije će stvoriti zajedničke baze jedinstvenih digitalnih otisaka prstiju za fotografije i video snimke koji promoviraju terorizam.
Kada jedna kompanija prepozna i ukloni takav vid sadržaja, ostali će biti u mogućnosti koristiti hash za identifikaciju i uklanjanje istih dijelova sadržaja iz vlastite mreže.
Nadamo se da će ova saradnja dovesti do veće efikasnosti, a i dalje ćemo nastaviti sprovoditi našu politiku kako bismo pomogli da se obuzda globalni pritisak i problem terorističkih sadržaja na internetu”, navele su kompanije u zajedničkom saopćenju.
Zbog toga što kompanije imaju različite vizije o tome šta čini teroristički sadržaj, počet će dijeleći sadržaje i video snimke najekstremnijih terorističkih slika jer upravo takvi najčešće krše pravila svih kompanija.
Kompanije će svoje snage ujediniti početkom 2017. godine, a očekuje se da će ublažiti zabrinutost vlada zbog sadržaja na društvenim mrežama za koji se smatra da sve više podstiče regrutiranje i radikaliziranje terorista.

Pratite nas:
Od 9. decembra Zimsk
10 znakova da ne spa