PočetnaZanimljivostiSamo je željela lijepu frizuru, a jedna posjeta salonu joj je uništila život: Ovo svi radimo kod frizera, a može biti fatalno

Samo je željela lijepu frizuru, a jedna posjeta salonu joj je uništila život: Ovo svi radimo kod frizera, a može biti fatalno

Da li ste ikada čuli za “šlog od šamponjere”? Ova žena ga je doživjela, a eksperti kažu da ovakvi slučajevi uopšte nisu rijetki.

Adele Burns tužila je svog frizera za milion funti jer joj je tokom tretmana kosu oprao šest puta zbog čega je doživjela moždani udar. Nesretna žena tvrdi da nije mogla da vidi ni da govori uslijed zagušenja arterija u vratu, a njeni advokati tvrde da je za sve kriva šamponjera.

Adele je u aprilu 2016. godine frizerski salon napustila sa žestokom glavoboljom, ali mislila je da je uzrok taj što tokom tretmana nije stigla ništa da jede. Sljedećeg dana osjetila je probleme sa vidom i vrtoglavicu, a onda se onesvijestila dok je razgovarala telefonom. Njen suprug je pozvao hitnu pomoć, a doktori su ustanovili da je doživjela moždani udar uslijed presijecanja vertebralne arterije – ugruška uzrokovanog pritiskom u vratu koji sprječava krv da dospije do mozga.

Ova majka morala je da proda porodičnu kuću i danas i dalje ne može normalno da govori, čita i piše, prenosi Blic.

U sudskom izvještaju navedeno je da osoblje salona nikada nije pitalo gospođu Burns da uradi test sa farbom za kosu prije tretmana, što bi spriječilo šest ponavljanja pranja i farbanja kose.

– Na hiljade ljudi odlazi na ovakve tretmane tokom godine i Adele je veoma hrabra što je ispričala svoju priču i tako upozorila sve na rizik koji im prijeti. Šlog uzrokovan pranjem kose kod frizera nije neuobičajena pojava i već smo imali slične slučajeve u prošlosti – kaže pravnica Jennifer Watson.

Da čitav slučaj bude još jeziviji, čak i ljekari kažu da ovo uopšte nije nemoguće. Šta više, čak imaju i naziv za šlog od šamponjere i nazivaju ga “sindromom salona ljepote”. Ipak, zbog toga ne savjetuju da prestanete da posjećujete frizerske salone, već da, ukoliko vam je položaj neprijatan i čini vam se da ste previše nagli glavu unazad, odmah ga promijenite.

Pratite nas:
Neda Ukraden ima 67
Žene su ludovale za