PočetnaKulturaSpektakl u decembru: Umjesto u Sarajevu, balet na ledu gledajte u Tuzli

Spektakl u decembru: Umjesto u Sarajevu, balet na ledu gledajte u Tuzli

Tuzlanska publika će 2. decembra imati priliku da uživa u istinskom spektaklu – baletu na ledu St. Petersburg državnog baleta! Ovaj jedinstveni vizuelno-muzički spektakl bit će izveden u dvorani Mejdan i bit će ovo prvi put da publika u Tuzli ima priliku da pogleda balet na ledu

St. Petersburg državni balet jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna skupina nudi pravi klasični balet s klasičnim baletnim kostimima, a koji se izvodi na specijalnom klizalištu. Ansambl sastoji se od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku diljem svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od sedam hiljada nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima u cijelom svijetu očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama.

St. Petersburg državni balet pred tuzlanskom publikom će izvesti predstavu ORAŠAR Petra Iliča Čajkovskog. Za tu priliku, Mejdan će biti prilagođen manifestaciji u formi teatra da bi publika što bolje mogla pratiti program iz svih pozicija gledališta. Shodno tome sva mjesta su numerisana a broj je ograničen.

 

 

 

POST TAGS:
Pratite nas:
Željko Samardžić
Severina Ljubljanom