PočetnaZanimljivostiUčinkovita japanska terapija: Poboljšajte svoje zdravlje uz pomoć vode

Učinkovita japanska terapija: Poboljšajte svoje zdravlje uz pomoć vode

Voda je svakako jedno od najkorisnijih pića za sveukupno zdravlje. Poznata je činjenica da je 2/3 ljudskog tijela napravljeno od vode i da je ovaj hranjivi sastojak od vitalnog značaja za opstanak čovjeka, i svakog živog organizma uopšte.

Ali, jednostavna navika koja uključuje vodu za piće može vam pomoći da poboljšate vaše zdravlje na mnogo nivoa. Sve što treba da učinite jeste da popijete čašu vode u trenutku kad se probudite.

Ako mislite da je to trivijalno i da ništa time nećete postići, niste u pravu. Ovo je zapravo poznata japanska terapija vodom i izuzetno je efikasna u prevenciji različitih bolesti i zdravstvenih stanja. Među njima su artritis, kolitis, migrena, smanjenje bola, bol u grudima, eliminacija lošeg holesterola i visok krvni pritisak, piše Savrsena.com.

Ujutro čim se probudite popijte 650 ml vode (to je oko manje 4 čaše). Ne konzumirajte vodu iz slavine, osim ako se ne pročišćava. Mnogo je bolja destilovana voda. Ako koristite destilovanu vodu, preporučuje se da dodate neke minerale poput sode bikarbone. Dodajte samo jednu kašiku na cijelu količinu vode, jer u suprotnom to može biti štetno.

45 minuta nakon što ste popili vodu, započnite dnevnu rutinu i doručkujte. Nemojte jesti ništa tokom tih 45 minuta.

Pijte najmanje 1 čašu vode prije svakog obroka i ne pijte ništa drugo 2 sata nakon obroka. Na taj način ćete drastično poboljšati svoje zdravlje.

Pratite nas:
Kemal Hasić se dirl
Halid Bešlić u lje