PočetnaKulturaVeliki uspjeh bh. dizajnerice: Belma Tvico na Paris Fashion Weeku

Veliki uspjeh bh. dizajnerice: Belma Tvico na Paris Fashion Weeku

Na ovogodišnjem Paris Fashion Weeku spring/summer 2018, svoju novu kolekciju „Infinity“ predstavlja i bh.dizajnerica Belma Tvico. Kolekcija je predstavljena u showroomu koji se održava u lancu luksuznih hotela The Westin Paris, gdje je ova naša istaknuta dizajnerica prostore dijelila sa eminentnim brandovima poput Basil Soda, Christian Siriano i Said Kobeisy

Kolekcija je privukla veliku pažnju kupaca, a pogotovo influensera u modi, muzici, umjetnosti i filmu.

Dogovorena je saradnja sa velikom francuskom glumicom Julie Judd, koju pamtimo po ulogama i filmovima „Jackie“, „Dont Panic“, „The Duchess of Langeais“, „Head in the clouds“.  Judd je izrazila veliku želju i za dolazak na naredni Sarajevo Film Festival.

Kako je PARIS FASHION WEEK mjesto modnih susreta, tako je i Belma Tvico prisustvovala brojnim revijama, poput one modnog brenda Emanuel Ungaro, a nakon čega je bila pozvana i u njihov showroom koji se nalazi u Avenue Montaigne. Između ostalog je bila i na Lancaster partyju povodom otvorenja nove radnje u Saint Germainu.

O Infinity kolekciji

„Infinity“ kolekcija je inspirisana fluidnim futurističkim formama i pokretom, koje je Belma hrabro prenijela na tkanine.  Uz saradnju sa umjetnicom Taidom Jašarević dizajnirani su namjenski materijali za proljeće/ljeto 2018. Printovi daju novu dimenziju  krojevima po kojima je Tvico prepoznatljiva. U ovoj kolekciji, Belma pravi blagi odmak od svojih uobičajenih stvari, te kupcima nudi i novu viziju sportske elegancije. Hipnotični printovi i ženstvene forme prate oblik tijela.

Ključni komadi u kolekciji su ženstvene haljine, lepršave hlače koje se mogu stilizirati u različitim prilikama, bomber jakne u funky printovima, te viziju poslovnih odijela u hrabrim bojama za samouvjerenu ženu našeg vremena

Kolekciju čine spoj arhitekture, moderne umjetnosti  i arta. Silueta je moderna lady koja kombinira streetstyle i voli kontraste modernizma i tradicionalizma. Dama koja nosi Belma Tvico voli bezvremenske krojeve koji su senzualni.  Usudjuje se kombinirati  tajloring i casual stil, uz smjelu kombinaciju boja, poput: cherry tomato, ultra violet, spring crocus, lime punch, nude,  sailor blue.

Materijali korišteni u Infinity  proljeće/ljeto 2018 kolekciji su :  organdin, viscose, muslin svila, brokat, crepe, file til.

 

 

 

 

Pratite nas:
Band "Dubioza Kolekt
Jeste li poslušali