PočetnaZanimljivostiZaboravite na znojenje i neprijatne mirise: Ako nosite odjeću od ovih materijala, tijelo će vam biti zahvalno

Zaboravite na znojenje i neprijatne mirise: Ako nosite odjeću od ovih materijala, tijelo će vam biti zahvalno

Lošim izborom garderobe možete pogoršati već pojačano znojenje na visokim temperaturama vazduha. Vrijeme je da potražite prave komade odjeće za ovo ljeto, a evo koji su najbolji materjali.

Pamuk

Prozračan i ugodan za kožu, pamuk je pravi izbor za vrelo ljeto. Osim što ne zadržava toplotu, upija vlagu s tijela i aktivira njeno isparavanje. Ali s odabirom pamučnih komada ljeti sigurno nećete pogriješiti.

Lan

Lagani i prozračni lan ovog ljeta se vratio na velika vrata i postao obavezan u ormanima trendseterki. Odlično se uklapa u različite stilske formule, a ono što je najbitnije – efikasno sprečava znojenje.

Keper

Najčešće se proizvodi od pamuka, pa je vrlo prijatan za nošenje i osigurat će koži dovoljno vazduha. Samim tim, manje ćete se znojiti.

Svila

Ova luksuzna tkanina poznata je po tome što se prilagođava temperaturi tijela odnosno ljeti hladi, a zimi ga grije. Osim što izgleda odlično, svila je tanka, ugodna za nošenje i ne podstiče znojenje.

Viskoza

Viskoza je tkanina koja je po hemijskom sastavu vrlo slična pamuku, dok svojim izgledom podsjeća na svilu. Upravo zato odličan je izbor za visoke ljetnje temperature, jer hladi tijelo i spriječava pojačano znojenje.

Pratite nas:
Drama u Crnoj Gori:
Sijepo crijevo nije