PočetnaZanimljivostiZatvorenik doživio kliničku smrt i sad traži da ga puste: Ali, umro sam

Zatvorenik doživio kliničku smrt i sad traži da ga puste: Ali, umro sam

Američki sud odbacio je zahtjev osuđenika koji je tvrdio da je odslužio doživotnu kaznu jer je nakratko proglašen mrtvim.

Benjamin Schreiber (66) osuđen je na bezuvjetnu doživotnu kaznu zatvora u saveznoj državi Iowi pošto je 1996. nasmrt pretukao jednog muškarca, pišu američki mediji.

Tvrdio je da je odslužio doživotnu zatvorsku kaznu jer mu je prije četiri godine, tokom operativnog zahvata stalo srce. Liječnici su ga nakon toga reanimirali.

Sud je odbacio Schreiberov zahtjev uz obrazloženje da, premda je originalan, nije dovoljno uvjerljiv.

Pojasnili su kako je “malo vjerojatno” da je umro s obzirom na činjenicu da je potpisao medicinske dokumente i potvrde pošto se oporavio od operacije.

Godine 2015. zbog problema s bubrežnim kamencima Schreiber je dobio sepsu te je za vrijeme operacije došlo do komplikacija pa su ga liječnici morali oživljavati. No nakon uspješnog oživljavanja potpuno se oporavio te je vraćen u zatvor na izdržavanje kazne.

Osuđenik je u žalbi podnesenoj prošle godine naveo da su ga liječnici oživjeli protiv njegove volje te pojasnio kako smatra da je njegova kratka smrt značila da je, s tehničkog aspekta, odslužio svoju kaznu.

No u sudskom obrazloženju stoji da se kazna smatra odsluženom tek pošto smrt i službeno proglasi mrtvozornik.

Pratite nas:
Policajac uzeo 80.00
Senjorita se snimala