PočetnaIntervjuHalid Muslimović ipak priznao da ne stavlja novac u jastuk: Rasprodat ću sve i odseliti se, a nikakvi tračevi ne mogu uništiti moj brak sa Adelisom

Halid Muslimović ipak priznao da ne stavlja novac u jastuk: Rasprodat ću sve i odseliti se, a nikakvi tračevi ne mogu uništiti moj brak sa Adelisom

Halid Muslimović iza sebe ima dugogodišnju uspješnu karijeru, hitove koji su postali evergrini, ali i nekih afera koje mu se onako, natovare na leđa,pa onda malo zakoči,shvati da život nije samo bajka,pa se distancira i od medija i od bilo kakvih javnih oglašavanja. Na početku razgovora nije htio da razgovaramo, ali ponesen atmosferom na jednom koncertu u njemačkom gradu Hagenu, ipak smo uspjeli da razgovaramo.

Bio si prvi, za mnoge si ostao prvi, imaš neprolazne hitove, a ipak neki ili neke žele da ti napakoste. Zbog čega?

-Ronaldo  i kad igra za neki trećerazredni klub je Ronaldo, Real i kad je šesnaesti, ostaje Real. Pa, tako i ja kada me „udaraju“ sa svih strana ostajem Halid Muslimović. Ja se osjećam odlično, a to što neradnici tračaju, kuje zavijaju, kerovi laju ,a karavani prolaze, tu ja ne mogu ništa. Prolazim tako i ja pored svega toga,a onaj odozgo sve vidi i čuje.

Da li sve ovo što se dešava oko tebe u posljednje vrijeme ima neke veze sa tvojim imenom, popularnošću, karijerom…?

-Neću da o tome sada bilo šta  komentarišem, sve je stvar suda. Kada sud donese konačnu odluku, presudu, e onda ću ja da kažem i da progovorim o pravoj istini.

Koji sud, državni ili Božiji?

-I jedan i drugi. Nevjernici i oni koji ne govore istinu treba da se plaše i jednog i drugog suda. Ko god je zgriješio, a posebno ako je neko nekog pogrešno optužio za nešto, treba da odgovara, pa neka budem ja prvi, ako treba.

Da li je tvoja porodica sve vrijeme uz tebe?

-Moja porodica je sve vrijeme uz mene i sa mnom i nikada nam ovako nije bilo kao do sada. Držimo se jedni drugih, radimo zajedno. Adelisa i ja radimo na našim projektima. Funkcionišemo kao da se ništa ne dešava, idemo dalje, i nedamo dušmanima da nas slome.

Da li su ta dešavanja učvrstila i malo rasklimala tvoju i Adelisinu ljubav?

-Naša ljubav, naš brak nema nikakve veze sa tim. Takvih slučajeva je veoma mnogo, pa kada bi se zbog toga raspadali brakovi ili gasila ljubav, pa ne znam onda dokle bi svi mi stigla.

Da li to znači da si se oglušio na sve te priče i ogovaranja, optužbe?

-Šta drugi pričaju ili tračaju, izmišljaju uopšte me ne interesuje. Ja imam drugih briga, a one su da mi djeca završe škole, da u BiH konačno dođe neko drugo bolje vrijeme, a ne da moram da opet pakujem kofere i odlazim iz države. A, kakvo je sada stanje sve su prilike da ću to i da učinim.

Da li to znači da ozbiljno razmišljaš da sve rasprodaš i odeš opet u svijet?

-U posljednje vrijeme o tome razmišljam intezivno, a to će se najvjerovatnije i desiti. Svi smo mi prevareni prije svega od države i onih koji je vode. A, posebno mi koji smo u drugom entitetu. Opet smo ostavljeni i prepušteni sami sebi.

Zbog čega si se onda svojevremeno vratio u rodni grad Prijedor?

-U svoj grad treba da se vrati svako, ali onako kako sam se ja vratio kao ovan na čelu stada, a da mi niko pri tome nije dao vjetar u leđa. Čak su i ručnu kočnicu povlačili, a posebno država. Sve to nije dobro,a mi nismo ni dobar narod, čim nismo zajedno, ništa ne štima. Vjerovatno će Halid Muslimović da digne sidro i kaže jedno veliko zbogom. Ko god srcem ide  taj i nastrada, a ja sam srcem išao.

Iskreno, da li ti zaista smatraš da si nastradao?

-Nisam ja nastrado jer mi ne treba puno. Treba mi  pun frižider, da su režije plaćene i to je to. Ja nisam od onih koji treba da u jastuku ima milion eura. Sretan sam sa malo, ali pošteno.

Da si kao neki bh. pjevači karijeru gradio u Srbiji, svako malo trčao u Beograd, da li bi danas sve drugačije bilo?

-Prvo i ono najvažnije ja nisam od tih i takvih pjevača. Ja sam oduvijek živio u Prijedoru, ali je istina i činjenica da se sve veće stvari dešavaju u Sarajevu i Beogradu. Ali, jedina metropola na našim prostorima je Beograd. Sarajevo je naš glavni grad, ja ga volim, ali ne volim to kako djestvuje i kako radi, a posebno prema svojim ljudima. U stvari nemam vremena da o tome puno da razmišljam. Puno sam dao sebe u svemu, tako da se time više ne opterećujem.

Da li su te tokom ove posljednje afere, ovog posljednjeg medijskog linča kolege, pjevači podržali?

-Kako ko. Mnogi, a znam i koji, dok su sa tobom gledaju te u oči i podržavaju me, a kada se sastanu sa nekim drugim ogovaraju me.

Da li te posljednja afera natjerala da se povučeš, podigneš odbrambeni zid ispred sebe?

-Što se tiče mene ja sam ostao isti, samo što imam veću barijeru od budala oko mene. Shvatio sam da ne treba sa svakim sjesti i popiti kafu, ne treba svakome pružiti ruku, ne treba svakome dati osmjeh, a ne nešto drugo. Da zaključim, mnogo je budala, mnogo loših ljudi,ali valjda je takvo vrijeme.

Zbog čega se nisi nakon svega toga oglašavao i medijima, demantovao ili potvrdio?

-Ja, sam i sada htio sa tobom samo da razgovaram o muzici, ali uvijek se eto provuče još poneko pitanje, pa na njega i odgovor. A, to što su me neki u regionu i bez mog intervju ili moje izjave blatili, neka i dalje tako nastave. Ja sam čist pred svakim, a neki neka se stide.

Da li si još uvijek atraktivan za ženski rod?

-Na takvo pitanje možeš dobiti odgovor samo na mojim koncertima, ali ja to ne zloupotrebljavam. Sve je to moja publika, moji fanovi.

Nekada si bio prvi u bivšoj Jugoslaviji, zarađivao si mnogo novca. Da li danas možeš da živiš od pjesme?

-Može naravno, i tako je oduvijek bilo. Opet ponavljam, jedina moja greška je bila što sam BiH shvatio pogrešno i moj povratak. Mnogo sam investirao, kreditno se zadužio. Od pjesme se može lijepo živjeti,ali samo ako shvatiš da je život jeftin, da ne trošiš puno, da shvatiš i da sa malim možeš da budeš zadovoljan i sretan.

Da li je došlo vrijeme da sa suprugom Adelisom snimiš jednu duetsku pjesmu?

-Nekada davno smo imali jedan duet, mada je nisam pristalica duetskih pjesama. Ja se nekada našalim na račun mog imenjaka Halida Bešlića, da on  ima milion duetskih pjesama. Ali, Bešlić je dobar i poštujem ga. Ja sam ovih dana završio novu pjesmu, a čiji autori su Džeronimo i Bešlićev harmonikaš Samir.

Da li si zadovoljan onako kako ti se djeca razvijaju?

-Prezadovoljan sam. Sin mi je diplomirao informatiku, upisao je i master, a koji treba uskoro da završi, kćerka završava turizam, a master će da upiše u Opatiji. Najveći kapital danas je, izvesti djete ili djecu na pravi put, a ja sam to barem za sada uspio.

Sin ti se također počeo pojavljivati na portalima. Piše se o njegovoj vezi sa starletom. Da li je krenuo tvojim zavodničkim putem?

-Ne, mislim da nije. On ima dosta prijatelja sa estrade, puno provodi vremena u Beogradu, malo više se druži sa Stefanom Živojinovićem. Uglavnom oko njega je pozitivna energija i on je baš sretan.

Bato Šišić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Pratite nas:
Uspjeh dvije bh. fir
Dino Osmić ogorčen