PočetnaAktuelnoLjekar Darka Lazića stao na put glasinama: Evo zašto pjevač mora da ide na dijalizu i hoće li morati cio život!

Ljekar Darka Lazića stao na put glasinama: Evo zašto pjevač mora da ide na dijalizu i hoće li morati cio život!

Posljednji radni dan u nedjelji je u KBC Zemun protekao u znaku konzilijuma, na kojem je odlučeno da pjevaču butna kost i kuk budu operisani sljedećeg ponedjeljka, 12. novembra. Naravno, uslov je da mu stanje bude stabilno i da ne bude pogoršanja.

– Darko je sada puno bolje u odnosu na to kako je bio. Svjestan je, komunikativan, veseo, pun duha… Tačno je da je pod jakim analgeticima, ali uzevši u obzir težinu njegovih povreda, to je sasvim normalno. Od ležanja mu se na plućima stvorio sekret, pa od juče uzima i lijek za iskašljavanje, ali svi ostali organi su vitalni. Kad kažem svi, mislim i na bubrege, koji, istina imaju oslabljenu funkciju, ali zbog toga mu svakodnevno radimo dijalizu, tako da i to držimo pod kontrolom – kaže za „Alo!“ ljekar s odeljenja intenzivne njege, koji je zadužen za Darkov oporavak.

On nam je takođe objasnio da to što se pjevač svakodnevno dijalizira ne znači nužno da će on dovijeka biti dijalizni pacijent.

– Dijaliza koju Darko dobija nije ista kao ona koju primaju tipični bubrežni pacijenti. Ova njegova se odnosi na pacijente koji su usljed nekih povreda ili nezgode povredili bubrege, te oslabili njihovu funkciju. Plan je da količinu dijaliza kako vrijeme odmiče, a njegov oporavak napreduje smanjujemo, do konačnog isključenja. Mi ne mislimo da će on doživotno primati dijalizu, već očekujemo da će bubrezi povratiti svoju funkciju kroz vrijeme – objašnjava ljekar.

Porodica pjevača Darka Lazića puno je bolje od kada su od ljekara čuli pozitivne vijesti. Međutim, sve što se s njim desilo, ostavilo je traga i po njihovo zdravstveno stanje.

– Ja sam imao moždani udar prije pet godina i od tada mi je zdravlje ozbiljno narušeno. Pijem lijekove za pritisak i ne smijem da se nerviram. Ipak, to u ovoj situaciji nije moguće. Ljekari su mi rekli da nipošto ne smijem da preskačem terapiju, ali desi se. Često ne popijem lijek. Branka također pije lijekove – rekao je Milan Lazić, otac Darka Lazića, juče, ispred bolnice, dok je čekao svoju suprugu.

Za to vrijeme, kako smo saznali, Branka je njegovala svog sina. Iako je to posao medicinskih sestara, ona je željela da ga lično okupa.

 

Pratite nas:
Emotivna poruka Sina
Edo Maajka: Srce mi