PočetnaIntervjuMarina Tucaković iskreno o borbi sa zloćudnim tumorom, terapijama, šta joj najviše nedostaje, da li joj je Dara bubamara vratila dugove, kako reaguje Ceca zbog druženja sa Karleušom

Marina Tucaković iskreno o borbi sa zloćudnim tumorom, terapijama, šta joj najviše nedostaje, da li joj je Dara bubamara vratila dugove, kako reaguje Ceca zbog druženja sa Karleušom

Odavno je Marina Tucaković na estradi više od tekstopisca. To je žena koja je napravila brojne hitove i pjevačke zvijezde, ali i osoba koja poput neke dragocjene riznice čuva mnoge tajne tih istih zvijezda. Uz posao, postajala im je prijatelj, pa je danas svjedok života mnogih od njih. To je razlog više zbog kojeg se cijela estrada veoma potresla kada je u javnost, prije nešto više od godinu dana, dospjela vijest da je Marina oboljela od kancera. Srećom, liječenje je išlo očekivanim tokom i Marina se vratila poslu.

Kako se sada osjećate?

– Bolje. Raduckam pomalo, moram. Iskreno, manje mi se radi između terapija i kontrola. Teško je kad imaš omču oko vrata i radiš punom parom. S druge strane, dugo sam u poslu i pravo da vam kažem, malo me i mrzi. Uz sve to, na estradi je tolika zbunjenost. Ne znam više da li mi se sve sviđa ili mi se ništa ne sviđa.

Šta vam najviše nedostaje iz perioda kad ste bili potpuno zdravi?

– Mnogo toga. Uželjela sam se putovanja, šopinga…

Prilagodili ste se mirnijem načinu života, iako ste uvijek bili okruženi ljudima, uživali u alkoholu, provodili se…

– Živ se čovjek na sve navikne. Naravno da mi sve to nedostaje, i alkohol, i provod, i ljudi, ali i ovako je OK. Prilagođavam se.

Cijela estrada bila je zabrinuta kada su primili vijest o vašoj bolesti. Jeste li im zahvalni na podršci?

– Naravno, to je ljudski. Toliko je ljudi bilo uz mene, nudili su mi pomoć i oni s kojima se družim, i oni s kojima sam samo radila. Sjećam se da sam Amadeus bendu napisala samo jednu pjesmu, ali kad sam bila u bolnici, neko od njih je došao i donio mi veliki buket cvijeća. Boki 13 je i dan-danas uz mene, Ceca, Jeca, Čola, Željko Mitrović, Željko Samardžić… Ma svi!

S kojim pjevačicama trenutno radite?

– Moj sin Laća i ja završavamo pjesme Ani Nikolić. Treba konačno da počnemo i sa Cecom, za Jelenu slušam neke melodije, a također i za Sašu Matića. Izvinjavam se ako sam zaboravila nekog.

Pošto vam se mnogi povjeravaju, da li vam se Ana Nikolić žalila na bračne probleme s Rastom i zbog toga što ne može nikako da smrša?

– Da. Pričamo. Ali šta ja mogu da je savjetujem, pogotovo za brak. Pogrešnoj se adresi obratila. Nema savjeta kad je ljubav u pitanju, to ne postoji. Što se tiče kilaže, mogu da joj kažem da manje jede i ništa drugo.

Ko je od pjevača najzahtjevniji i najviše traži?

– Pa kako kad. Haris Džinović je uvijek bio nekako drugačiji, on je najzahtjevniji. Milica Pavlović nije daleko od njega, Karleuša također.

U kom smislu su zahtjevni, šta očekuju od vas?

– U tome što žele stalno nešto da se mijenja, te ovo, te ono…

Haris je za sebe rekao da je najgori od svih.

– Da, kad nešto uradimo, on stalno vraća da se doradi.

Kako sarađujete s Karleušom?

– Nas dvije smo također veoma dobre i volimo se.

Je l‘ vam Ceca nekad zamjerila na druženju s Karleušom i obrnuto?

– Ne, ne, ne. Bliska sam i s jednom i s drugom i obje to znaju.

Da li ste znali da Karleuša vara Duška s njegovim kolegom Ognjenom?

– Nisam imala pojma o tome. Ništa mi nije pričala. Saznala sam iz medija. Dno dna šta je on uradio.

Damir Handanović i vi ste maltene napravili Maju Berović u Srbiji, a ona sad spominje samo Bubu i Jalu.

– Pa znate šta, ovo je ipak posao. Mi smo na estradi svi neka familija, logično je da se u poslu događaju i mijenjaju stvari. Ja to tako gledam. Ne očekujem ničiju privrženost zato što je neko imao prethodne zasluge.

Šta se dešava sa Džejom, gdje je nestao?

– Ne znam gdje je. Futa i ja radimo numeru za jedan film koju bi valjda Džej trebalo da izvede. To je posljednja informacija koju imam o njemu.

Da li vam je Dara vratila pare koje je ostala dužna?

– Pa platila je ona, nešto sitno je ostala dužna. Stvar njenog karaktera je što proziva u medijima.

Pjevači žale za starim vremenima i kažu da je tada bilo mnogo više posla, manja svađa. Kako se vama čini?

– Nije tako samo na estradi, ima toga svuda. Vlada kriza emocija, duha, identiteta, okruženi smo gomilom loših vijesti i dešavanja. Sve to utiče na ljude i naravno da nam nedostaju stara vremena.

Da li ste nekad putovali na turneje s pjevačima?

– Jesam, sa Zanom. Imamo toliko doživljaja i anegdota da prosto ne mogu svega da se sjetim. Kad bih se svega sjećala, šta bi ostalo u ovoj glavi.

Koja pjesma vam je donijela najviše novca?

– Ubjedljivo najviše pesma „Zora“ Nede Ukraden.

Za koju pjesmu ste mislili da će biti hit, a publika je nije prihvatila?

– Ima više takvih, ne mogu svih da se sjetim. Ali to je normalna pojava u ovom poslu. Dešavalo se da za neke mislim kako neće biti hit, pa su to postale, kao Harisova „Ostariću, neću znati“. Bila sam ubjeđena da neće dobro proći iako je lijepa pjesma, a napravila je haos.

Podijeli

Pratite nas:
U ponedjeljak ne pro
Karleuša se ponovo