PočetnaIntervjuNikola Rokvić ošišao dugu kosu, snimio novu pjesmu: Više odluke ne donosim sam, zbog braka sam se odrekao puno toga, ali ne nimalo ne žalim

Nikola Rokvić ošišao dugu kosu, snimio novu pjesmu: Više odluke ne donosim sam, zbog braka sam se odrekao puno toga, ali ne nimalo ne žalim

Poznati muzičar Nikola Rokvić (33) nedavno se vratio iz Moskve gdje se odmarao u društvu kćerke Leone (2), supruge, manekenke Bojane Barović (35) i njenih roditelja. Rusku prijestonicu posjetio je prvenstveno zbog finalne utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu, ali je uspio i da vidi historijske znamenitosti ovog prelijepog grada.

Taj kratak predah mnogo mu je značio jer su ga po povratku u Beograd sačekale brojne poslovne obaveze. Priveo je kraju snimanje novog singla “Pao sam” i uradio spot za tu pjesmu koja bi, po mišljenju njegovih saradnika, trebalo da napravi prekretnicu u Rokvićevoj karijeri. Svoj novi projekat ovih dana planira da predstavi publici, a zaokret u muzičkom pravcu propratio je i novim imidžom te je ošišao svoju dugu kosu.

Šta vas je navelo da se vratite folk zvuku?

– U prethodnih šest godina bavio sam se nekomercijalnom muzikom. Nisam želio da pravim kompromise i taj put mi je izgledao kao jedini ispravan. S druge strane, osjećao sam da moja publika želi onog starog Nikolu. Zato sam odlučio da se vratim melosu koji sam preferirao na početku karijere. U izradi novog singla učestvovali su moji dragi prijatelji Dragan Brajović Braja, Filip Živojinović i Marko Cvetković, a kako oni važe za prave hitmejkere, mislim da smo napravili zanimljivu, ljetnju i nadam se pjesmu koja će postati hit.

Kako biste voljeli da se razvija vaša dalja karijera?

– Vjerujem da ću nakon objavljivanja singla “Pao sam” ponovo početi da nastupam u klubovima. Proteklih nekoliko godina publika me je mogla čuti uglavnom na trgovima ili na koncertima, tako da mislim da će se to promijeniti. Očekuju me nastupi u Budvi, zatim na Ohridu pa u Bosni i Hercegovini.

S kim se najradije savjetujete kada donosite profesionalne odluke?

– Doskoro sam bio svojeglav i nije me baš mnogo zanimalo šta drugi misle. Međutim, s godinama sam shvatio da je ispravno čuti nekoliko različitih mišljenja, staviti ih na vagu i dobro promisliti. Posljednju riječ, naravno, donosim ja, ali volim da čujem šta imaju da kažu moji prijatelji, brat i supruga.

Koje stihove vaša supruga voli da čuje u vašem izvođenju?

– Najčešće joj pjevam pjesmu sa svog prethodnog albuma “Našao sam te”. To je numera koja govori o dvoje ljudi i prvom trenutku kada su se sreli.

Pamtite li dobro vaš prvi susret sa Bojanom?

– Naravno, od prvog momenta između nas je zavladala neka čudna energija koja i danas postoji. Dosta smo slični, u neku ruku “otkačeni”. Avanturističkog smo duha i volimo da putujemo i otkrivamo nove destinacije. Dvije smo vatre koje se naizmjenično gase.

Izjavili ste da je za svaki brak neophodna prvenstveno velika ljubav koju oba partnera moraju da čuvaju. Kako se vi brinete o vašoj?

– Uživam da Bojani svakodnevno pokazujem emocije, nekada riječima ili malim iznenađenjima, dok je ponekad dovoljan samo poljubac ili osmijeh. Međutim, moram da naglasim da su za dobar brak, osim ljubavi, neophodni i iskrenost, praštanje i kompromis.

Mnogi se ne bi složili s vama jer smatraju da je kompromis drugi naziv za odricanje koje vodi ka propasti braka.

– Stojim pri svom stavu, jer zarad dobrobiti emotivne veze čovek nečega mora i da se odrekne. Prije nekoliko dana čuo sam konstataciju da je ijreč drug zapravo izvedena iz broja dva, što znači da bi svako od nas trebalo sebe da stavi na drugo, a osobu do koje joj je stalo na prvo mjesto. Naravno, ne treba ići u krajnost, niti se odreći svojih potreba, ali tvrdim da bez kompromisa nijedan brak ne može da uspije.

 

Pratite nas:
Sud odbacio tužbu L
Marija Šerifović s