PočetnaIntervjuSelma Bajrami: Nikad bolja, jača, snažnija i bogatija

Selma Bajrami: Nikad bolja, jača, snažnija i bogatija

Za Selmu Bajrami se uvijek vežu neke bučne stvari,jer u ona živi takvim životom. Gdje god

 da nastupa, napravi lom, a tokom ovog intervjua s njom, primijetili smo da se malo smirila. Ne otkriva tako lako sve iz njenog života, jer kako kaže, učila je na sopstvenim greškama. Ipak, na početku nam je otkrila gdje to trenutno živi.
Preselila sam se u veliku kuću, prije bih rekla u jednu vilu. Ako bih tvrdila da je kuća, zaista bih bila skromna. Ima površinu od 1.600 kvadrata – kazala nam je na početku Selma

 

Razgovarao: Bato Šišić

Hoćete li nam iskreno reći je li vila zaista Vaša?

 • Naravno da jeste. Radim, pa zaradim. Ne sjedim kod kuće kao neke pjevačice i čekaju nešto, a ni one same ne znaju šta. Ko će meni pomoći? Ja pomažem sama sebi. Mene nikad niko nije pomagao, sve sama zarađujem i pomažem sebe i kompletnu familiju. Borbena sam  žena. Prije dvije godine iz kuće i braka sam izašla sa dva kofera, na rubu životne egzistencije, a vidite gdje sam danas. Nikad bolja, jača, snažnija i bogatija.

Jeste li tada bili uplašeni za svoju egzistenciju?

 • Tada mi je sve i svašta prolazilo kroz glavu, ali znala sam da će opet sve biti u redu. Imala sam dosta vlastitih nekretnina koje su se mogle jako dobro unovčiti. Na svu sreću nisam ih prodala, nego sam “odradila” nekoliko dobrih turneja i eto vile iz snova.

Čini se da baš možete dobro živjeti od muzike uprkos velikoj konkurenciji?

 • S obzirom da iza sebe imam veoma dosta dobrih hitova, karijeru koja traje 17 godina, izgradila sam jedno jako ime. Jednostavno, postavila sam dobre temelje. Imam publiku koja me prati sve ove godine. Bogu hvala, ne moram iskakati iz paštete kao neki, da bih bila na vrhu. Ne pretjerujem previše u reklamiranju same sebe. Svakih šest mjeseci snimam novu pjesmu, jer ne želim da ljudima dosađujem. Mada mnogi to ne vole, ja ću ipak uskoro objaviti kompletan  album jer su moji fanovi na to navikli.

 Od samog početka karijere mnogima ste trn u oku. Šta mislite zašto je to tako?

 • Sa dobrim izgledom kakav, hvala Bogu imam, dobrim glasom i podjednako dobrim izborom pjesama, dolazi i ljubomora jadnih i zavidnih, ali sve je to dio života. Ja sam iz ničega napravila nešto. Uspjela sam kao ratno dijete. tada sam, još kao djevojčurak počela pjevati, a nakon rata sam odmah počela da snimam albume. Bez jakih TV kuća uspjela sam izgraditi karijeru. Da nije bilo tako, možda danas ne bih bila gdje jesam. Nikada mi nije bila namjera stavljati sekepil na prvo mjesto, ali tako se jednostavno desilo. A, svi znamo da je osim dobrog glasa, za uspjeh potreban i seksepil.  Rijetki su pjevači koji uspiju samo zbog dobrog glasa.

Znači li to i da podržavate starlete koje veoma dobro izgledaju, a ne znaju pjevati iako se predstavljaju kao pjevačice?

 • One se ne mogu porediti sa nama i one nisu dio estrade. Za mene je uvreda porediti me s njima. Podržavam pametne osobe, tu mislim na žene koje dobro znaju da unovče svoj izgled, tijelo i ljepotu. Da svoj izgled unovče tako dobro da više nikad ne trebaju da rade ništa u životu. To su za mene najpametnije žene na svijetu. Ako se prodaje za sitne pare,onda je glupa. Neka svako živi svoj život kako misli da treba. Cijenim svakog ko može da izvuče neku dobit iz svega.

Hoćete li nam otkriti kakvo mišljenje imate o Vašoj sugrađanki Maci Diskreciji?

 • Ne želim da meni poklonjeni prostor na portalu ili novinama trošim na tako beznačajnu osobu. Zaista nemam nikakvo mišljenje o njoj, molim Vas da promijenimo temu razgovora.

 Koliko Vas je majčinstvo promijenilo?

 • Dosta me je promijenilo na bolje, ali isto tko mogu mogu da kažem, da svaka žena koja ima više od jednog djeteta je heroj. Jer, djeci je potrebna pažnja 24 sata dnevno, a ta pažnja ne može se kupiti novcem.

Planirate li imati još djece?

 • Zašto da ne? Ali ako se ne desi u naredne dvije godine, sve kasnije bi bilo rizično i previše za mene. Sad mi je pažnja usmjerena na mog sina. Ako u dogledno vrijeme naiđe osoba za koju bih mogla reći da je to to, onda zašto da ne. Više ne vjerujem u instituciju koja se zove brak. Sve u životu bude i prođe, samo je porodica sreća. Voljela bih imati nekoga sa kim bih mogla da ostarim, da svako jutro sa tom osobom na miru popijem kafu i radujem se novom danu.

 Nedavno je Neda Ukraden izjavila kako je: „Severina za nju mala beba u seksu“. Imate li neki komentar?

 • Ne znam kako je jedna dama njenog ranga mogla da se spusti tako nisko i komentariše takve stvari. Mislim da jedna baka, koja se veoma dobro drži za njene godine, a koja je na sebi imala više operativnih zahvata, uopšte ne treba komentarisati takvu temu. Imam 37 godina, ali  nikada u javnosti nisam komentarisala bilo šta vezano za seks. Kao prvo iz poštovanja prema mojim roditeljima, prema mom dijetetu i prema svim ljudima koji prate moj rad. To su neke stvari koje treba zadržati za sebe, a u stvari to nikog i ne zanima. Možda zanima samo mali broj ljudi koji nemaju vlastiti privatni život.

 Ko su za Vas istinske dame na estradi?

 • Prije svih to su Ana Bekuta, Verica Šerifović, Hanka Paldum,ima ih još,ali uglavnom to su te tri. Za mene su dame Severina i Ceca. Po njima dvijema udaraju i znani i neznani, svi koji hoće publicitet preko njihovih imena. A njih dvije se ne oglašavaju, ne komentarišu i žive svoje živote.

 A Vaše mišljenje o Jeleni Karleuši?

 • Jelena je pravi zabavnjak. Uspješna je u svemu što radi, zna se veoma dobro prezentirati u javnosti. Poznajemo se i lično i znam da je privatno dosta drugačija. To je žena sa dušom, osjećajem  za druge. Ima jako dobro dušu i srce i jako je emotivna.

Kako održavate liniju?

 • Sa strujom, da, dobro ste čuli. Obuče se prsluk, uključi u struju i trenira se pod velikim naporom. Imaš osjećaj da radiš sa jako velikom težinom. Pomaže, a posebno ženama koje žele veoma brzo da imaju dobro tijelo.

Imate li neku novu ljubav u životu?

 • Eeee, nisam ja više ona naivna Selma pa da odmah sve to podijelim sa javnošču. Nikada više. Možda i imam,ali nije za javnost. Kada sam se udala, podijelila sam to javno, jer sam željala da i drugi vide moju sreću. A bilo je više onih koji su se radovali mom razvodu, nego sklapanju braka.

Šta biste svom sinu poželjeli u budućnosti? Čime biste voljeli da se bavi?

 • Samo neka bude sretan sa onim što bude radio, ali da nikada ne bude kriminalac. Ima bogatu i pametnu mamu, već ima olakšanu budućnost, pohađat će najbolje škole. A sve ostalo je na njemu. Ako bude htio biti pjevač,  i tu ću ga podržati, ali pod mojim uslovima“.

Poznavali ste Donnu Ares, po čemu ćete je pamtiti?

 • Prije svega po pjesmi „Nikad od tebe čovjeka“ koju je uradila za mene zajedno sa Dinom Merlinom. Upoznale smo se kod Džavida u studiju. Pamtit ću je po odličnom vokalu i kao jednu divnu, talentiranu osobu. Žao mi je što smo je prerano izgubili. Niko ne zaslužuje takvu smrt.

Idete li Vi redovno na ljekarske preglede?

 • Redovno. Nisam hipohondar, ali za svaku sitnicu idem kod doktora, jer mislim da tako treba. Zdravlje čovjeku treba biti najvažnije. A ženama najvažniji treba biti odlazak ginekologu.

 Hoćete li Novu godinu dočekati radno ili…?

 • Da. Imam dogovoren nastup u Chicagu i pjevat ću u restoranu “Skadarlija” čiji je vlasnik Nenad iz Makedonije.

 

 

Pratite nas:
Šerif Konjević: Zb
Mladen Vojičić Tif