PočetnaIntervjuŠok razgovor s Kemalom Malovčićem: Šta ću ja u javnoj kući kada mi se žene same dovlače u hotelske sobe, ostavljaju muževe i djecu zbog mene?!

Šok razgovor s Kemalom Malovčićem: Šta ću ja u javnoj kući kada mi se žene same dovlače u hotelske sobe, ostavljaju muževe i djecu zbog mene?!

Popularni Kemal Malovčić je veoma interesantan i zahvalna sagovornik.

Ni jedno pitanje ne ostavi bez odgovora i to na njegov specifičan način. Ipak, na samom početku bio je veoma ozbiljan.

-Daj da mi odmah pričamo o ovim autorima koji pišu pjesme, potpisuju se kao kompozitori i onda uzimaju lovu od svih mogućih kuća za zaštitu prava,a nama pjevačima ništa, ama baš ništa. Uzmu od svih pjevača pare ,pa onda opet kasiraju od tih raznih udruženja, sve čisti lopovluk i prevara. Ja ne govorim to zbog sebe jer mene ne kasiraju, ja sam sebi pravim pjesme, ali mi se žali masa pjevača, a posebno ovih mlađih. Baš je zavladala diskografska mafija, a to je zbog toga što nema države, pa samim tim nema ni adekvatnog zakona. To je ogroman novac. Zamisli, moraš da daš 50 hiljada eura za deset pjesama, a jedan pjevač početnik to svojim nastupima nikada neće moći da vrati.

Da li imaš novac od tvog Youtube kanala?

-I tu imam problema. Čovjek koji mi to vodi ne da mi šifre, nemam nikakvog pristupa. Sve zaključao i kasira pare. Ali, ima načina da ga opametim.

Kad si ti zadnji put platio pjesmu?

-Nisam nikad, niti bilo kome platio pjesmu. Dok je bila Jugoslavija i „Južni vetar“ pjesme se nisu naplaćivale, samo sad u zadnjih 20 godina kasiraju koga stignu, mlate lovu, a ne nude ništa. Danas ti niko ne garantuje hit. Kada bi mi neko ponudio dobru pjesmu ili pjesme, pa se kasnije ispostavi da budu regionalni hitovi, e onda bi platio, a prije toga ništa. Danas dobri i kvalitetni pjevači preživljavaju, nemaju šta da jedu, a mnogi koji su nekada popularni bili, kao što je bio pokojni Kvaka umrli su u bijedi. Sakupljali su im novac za sahranu.

Da li je tada i u to vrijeme bilo droge među pjevačima, da li se konzumirala?

-Ne, do raspada Jugoslavije toga nije bilo, niti je bilo ko od pjevača konzumirao drogu. Možda neko od rokera, ali narodnjaci definitivno nisu. A, danas svi uzimaju, posebno ovi mlađi.

Koliko je u 50 godina koliko si na estradi prošlo žena kroz tvoj život?

-Šta misliš da sam ih brojao. Kada bi ti rekao jedan broj mislio bi da lažem, pa zato neću ništa da kažem. Bilo je i mladih i lijepih, dosadnih i podatnih, ali sve žene su lijepe. Bio sam mlad popularan, htjele me žene, djevojke, zbog mene su se razvodile, ostavljale muževe i djecu,a  ja sam onda od takvih bježao.

Koliko puta si se ženio?

-Ma, otkud znam. Kad bi god neku ženu dovodio kući govorili su kako sam se oženio.

Evo, da se zadržimo na tvom prvom braku. Zbog čega si se razveo od tvoje prve zvanične supruge?

-Nisam se ja od nje razveo već ona od mene. Bila je užasno ljubomorna. Nisam mogao da radim od nje. Bila mi je postavila uslov, ili ona ili pjesma, a ja se naravno odlučio za pjesmu, a žena će biti. A, takva je bila i druga, a treća  koja mi je rodila djecu i s kojom sam 35 godina u braku nije mi nikada nikakav uslov postavljala.

Da li si putujući po svijetu nekad posjetio i neku Javnu kuću?

-Ma, vala nisam. Šta će mi to kad su me čekale na svakom čošku, uvlačile mi se same i dobrovoljno u hotelske sobe. Čuj da se seksam za vlastite pare, ma ni govora.

Da možeš sta bi promjenio u životu?

-Iskreno, nikada ne bi bio pjevač. Dosta je tu odricanja, putovanja nerviranja. Međutim, bio sam nonšalantan i mislio sam ako ne uspijem odoh da konobarišem.

Ko je od pjevača onako baš „potežak“?

-Nekada su se radile zajedničke turneje i Šaban Šaulić je uvijek mislio da je nešto posebno od drugih. Uvijek je bio izdvojen, samo sam ja ponekad mogao sjesti s njim. Ali nije bio sam on, bilo ih je još ,koji su glumili zvijezde, a ja sam se samo zezao i vodao žene.

Zašto je svojevremeno Ljuba Aličić izjavio da nije Rom?

-Pa možda nije Ljuba, ali jesu mu otac i mater Romi. Ja ne znam što krije i zbog čega se stidi svega toga i svog porijekla. Romi su divan narod, a kad vidiš onu  Ljubinu „njonju“, sve ti je jasno. Ljudi znaju sve, ko je šta i od koga porijeklo vodiš. Kao da je neko budala. Što bi ja sada trebao da pričam da nisam musliman i da mjenjam sebi ime kao što je to učinio Ljuba Aličić. Njemu je pravo ime Ejub, a brat mu se zove Osman. Uvijek sam bio Kemal i tako će i biti.

Pratite nas:
Osman Hadžić o por
Amel Ćurić se odli